Από σήμερα το πρωί (1/12) χωρίς δρομολόγια μένει η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν καταθέσει αίτημα για αναστολή δρομολογίων από τη συγκεκριμένη γραμμή μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2021. 

 

 Ο "Νικητής" εκτελούσε δύο δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου από τις 16 Νοεμβρίου, ωστόσο χθες ήταν τα τελευταία δρομολόγια (δες ΕΔΩ).

 

"Μετά από επικοινωνία που είχα με το Λιμεναρχείο ενημερώθηκα ότι και οι τρεις ναυτιλιακές εταιρείες κατέθεσαν αίτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας για αναστολή δρομολογίων μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2021. Το αίτημα των ναυτιλιακών έγινε δεκτό. Είναι γεγονός ότι η κίνηση είναι περιορισμένη αυτό το διάστημα ωστόσο για λόγους υγείας οι κάτοικοι της Θάσου μετακινούνται. Τουλάχιστον ένα δρομολόγιο μεσούσης της πανδημίας χρειάζεται", είπε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, Νίκος Τσιλογεώργης.

 

"Τώρα θα αρχίσουμε να συζητάμε μήπως χρειάζεται κάποια ενίσχυση-επιδότηση η συγκεκριμένη γραμμή ώστε να πιεστούν οι εταιρίες. Κάθε φορά που προκύπτει κάτι βρίσκουν αφορμή και κλείνουν τη γραμμή με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό", επισημαίνει ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας.