φέρι

Ο Δημήτρης Αντωνίου με βίντεο και κείμενο του παρουσιάζει για μία ακόμη φορά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα φέρι μπόουτ.

Το ακάλυπτο φορτίο σε μελίσσια αποτέλεσε αφορμή για δύο επεισόδια με ένταση στο λιμάνι της Κεραμωτής. 

Αυξήσεις έως και 60% καταγράφονται στις τιμές των εισιτηρίων στα πλοία από και προς το νησί της Θάσου από την Δευτέρα (21/3).

 

Μπέρδεμα με τα δρομολόγια Πρίνος - Καβάλα τουλάχιστον για το πρώτο μισό του Νοεμβρίου, καθώς κάποιες ημέρες της εβδομάδας τα δρομολόγια θα είναι δύο και κάποιες τρία. 

 

Στη σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στον λιμένα Κεραμωτής, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στα ναυτιλιακά έγγραφα του εν λόγω πλοίου, διαπιστώθηκε ότι το ναυτολόγιο ήταν ληξιπρόθεσμο.

Από την Δευτέρα (4/1)  θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλας με βάση το οργανόγραμμα των τριών ναυτιλιακών εταιριών. Εδώ και ένα μήνα δεν εκτελούνται δρομολόγια από τον Πρίνο και το ίδιο θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα.  

 

"Από την 1η Δεκέμβρη και εν μέσω πανδημίας διέκοψαν τα δρομολόγια οι ναυτιλιακές εταιρίες από Πρίνο για Καβάλα. Κενό γράμμα οι υποσχέσεις του ΥΕΝ και των κυβερνητικών βουλευτών για τρία δρομολόγια τον χειμώνα που ούτε και αυτά σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου.
 
 

Από σήμερα το πρωί (1/12) χωρίς δρομολόγια μένει η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν καταθέσει αίτημα για αναστολή δρομολογίων από τη συγκεκριμένη γραμμή μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2021. 

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα,δύο διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

Μέχρι την είσοδο της Κεραμωτής έφταναν οι ουρές των αυτοκινήτων το μεσημέρι του Σαββάτου με τους πρώτους επισκέπτες του Αυγούστου να φαίνονται πολύ αυξημένοι. 

 

Ένα ακόμη ρεκόρ θα σπάσει ο νομός Καβάλας μέσα στο 2018 αφού η πορθμειακή γραμμή της Κεραμωτής προς Λιμένα Θάσου θα έχει το μεγαλύτερο αμφίπλωρο φέρι μπόουτ της χώρας.