Θασιακή Ένωση Καβάλας

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η θεατρική παράσταση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας "Παράδις έχουμ', όποιον θέλουμ' παίρνουμ'", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2024!

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει τον 23ο τόμο των «Θασιακών». 

Το Σάββατο 18 Μαΐου, στην ταβέρνα «Νέμεσις» στην Καβάλα, θα γίνει συνάντηση αποφοίτων της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, της δεκαετίας του 1970.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, κάνει κάλεσμα για την παρουσίαση του ανασκαφικού έργου του Στρατή Παπαδόπουλου, Δρος Αρχαιολογίας και Επίτιμου Διευθυντή Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Η Πίστυρος του Αιγαίου. Μια αποικία με θέα στη μητρόπολη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εύχεται σε όλους «Καλή Ανάσταση».

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 19:00 το απόγευμα, στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ “Η πέτρα και το αυγό”.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργάνωσε το Σάββατο (09/03) τον καθιερωμένο της θασίτικο αποκριάτικο χορό, με τίτλο “Πώς του τρίβουν του πιπέρι”.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο θασίτικο αποκριάτικο χορό.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα διοργανώσει το Σάββατο (09/03) τον καθιερωμένο της θασίτικο αποκριάτικο χορό.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας διοργανώνουν  την  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κων/νου Θεοφανέλη «ΤΟ ΤΑΜΑ».

Την παρέμβαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ζητάει η Θασιακή Ένωση Καβάλας, για να μην πωληθεί σε Βαλκάνιους υποψήφιους αγοραστές, το αρχοντικό σπίτι της οικογένειας του Βασίλη Βασιλικού στο Θεολόγο της Θάσου. 

Θα γίνει απολογισμός των δράσεων της Θ.Ε.Κ. για τη χρονιά που πέρασε και παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για τη νέα χρονιά.

Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης Καβάλας, η Θασιακή Ένωση Καβάλας, παρουσίασε το νέο βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».  

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 19:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Βασίλης Βασιλικός”, στην Καβάλα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ “Η πέτρα και το αυγό”.

H Θασιακή Ένωση Καβάλας καλεί τα μέλη και του πολυπληθείς φίλους της να στηρίξουν τον 15χρονο Γιώργο από τη Θάσο στη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας προσκαλεί τον κόσμο στην παρουσίαση των τριών βιβλίων του Θεόδωρου Κουτρουμανίδη, ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα γίνει την Τετάρτη (18/10), στη Μεγάλη Λέσχη.

Το 9ο συμπόσιο Θασιακών Μελετών, έγινε στη Θάσο από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, από την Εταιρεία Θασιακών Μελετών και τη Θασιακή Ένωση Καβάλας. 

Μετά το δρώμενο της αναπαράστασης, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από την Θασιακή Ένωση Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λημνίων Ν. Καβάλας.

Το βράδυ της Τετάρτης (21/06), στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, ανέβηκε η παράσταση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας “Όταν οι μοίρες δεν είχαν κέφια”, η οποία αναφέρεται στη βιογραφία του Αϊβαλιώτη πρόσφυγα, Σταύρου Ασλανίδη. Εκτός από το θεατρικό δρώμενο, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί της Θάσου.

Επετειακό Λεύκωμα με τίτλο «Πρόσφυγες Καβάλας και Θάσου» παρουσιάζει η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρία Θασιακών Μελετών.

Τη Δευτέρα (27/03) στις 20:30 στη Μεγάλη Λέσχη, ο Αργύρης Μπακιρτζής θα ερμηνεύσει Γιώργο Κωστογιώργη.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα διοργανώσει το Σάββατο (18/02) τον καθιερωμένο της θασίτικο αποκριάτικο χορό.

Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της βασιλόπιτας της Θασιακής Ένωσης Καβάλας στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστούν στην Μεγάλη Λέσχη στις 19:00, οι νέοι τόμοι των “Θασιακών”, που είναι γεμάτοι με την ιστορία της Θάσου.

 Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε μια λαμπρή τελετή, βράβευσε, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Δημοτικό Γυμναστήριο του Λιμένα Θάσου, 174 αριστούχους  Θασίους ή θασιακής καταγωγής μαθητές

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θάσιου συγγραφέα, μουσικού και ζωγράφου Άγγελου Ζαγοριανού με τίτλο: «Μελωδίες… αλλιώς…».

Ο Νίκος Τσιλογέωργης αναδείχθηκε ξανά πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας.

Σελίδες