Πρίνος

Εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Πρίνου συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού το οποίο υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2022 και τον Μάρτιο του 2023.

Οριστικά αποδρομολογήθηκε το πλοίο Νικητής από τις γραμμές της Θάσου μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών καθώς δεν είχε καταφέρει να αποσπάσει εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Την αποδρομολόγηση του πλοίου «Νικητής» συμφερόντων Φιλιάγκου προτείνει ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Απριλίου.

Η Αδρανοποίηση των αρμόδιων Αρχών ελλοχεύει τον κίνδυνο για νέα εργατικά ατυχήματα αναφέρει η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πότε θα φτάσει στα λιμάνια της Θάσου, όπως και αν θα δρομολογηθεί στη γραμμή του Λιμένα ή στη γραμμή του Πρίνου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η διοίκηση της Περιφέρειας απάντησε με ασάφειες για το αν θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο.

Αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή του Νηπιαγωγείου Πρίνου

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ με φωτογραφίες που κοινοποίησε παρουσιάζει την κάκιστη κατάσταση που βρίσκεται ο δρόμος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα στον Πρίνο, με την άσφαλτο να έχει σπάσει σε αρκετά σημεία.

Ο Simon Kranz με ένα ακόμη βίντεο του μας δείχνει το “Αγία Βαρβάρα” της Thassos Seaways που άρχισε τα δρομολόγια στη πορθμειακή γραμμή Πρίνος-Καβάλα από την Παρασκευή (03/03).

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άνω των 150 εκατ. δολ. επένδυση της Energean για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον στον Κόλπο της Καβάλας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου με ανακοίνωση του ενημέρωσε πως υπεγράφησαν συμβάσεις για έργα εκβάθυνσης και στις δύο λιμενολεκάνες (ανατολική και δυτική) στον Πρίνο και εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης του Νέου Λιμένα.

Ο Mark Rayfield ο διευθυντής της περιοχής εκμετάλλευσης του Πρίνου αποχωρεί από τη θέση του για προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους, δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου με ερώτησή της στη Βουλή ζητά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου και για τους λόγους της καθυστέρηση που παρατηρείται.

Ο ενεργειακός χάρτης αλλάζει με ταχύτητες φωτός.

Ανήμερα των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πρίνο Θάσου.

Το πλοίο «Αγία Βαρβάρα» της Κοινοπραξίας Thassos Seaways από σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και για έναν μήνα θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος.  

Η πρώτη ερευνητική γεώτρηση μετά από 22 χρόνια (στην Ζίτσα των Ιωαννίνων) και η πρώτη θαλάσσια εξέδρα άντλησης πετρελαίου μετά από 43 χρόνια (στον Πρίνο) παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης.

Όπως λέει ο κ. Παππάς το κοίτασμα του Πρίνου είναι βάθους 35 – 40 μέτρων, ενώ στην Κρήτη είναι πάνω 1.500 μέτρα γεγονός που όπως εξήγησε έχει τεράστια κόστη.

Για ακόμα μια χρονιά οι κάτοικοι της Θάσου έρχονται αντιμέτωποι με τη μείωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για να λάβει αποφάσεις για τη νέα δρομολογιακή περίοδο.

Τα εύσημα για την μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου στη Θάσο δίνει η υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

Έξι δρομολόγια εκτελούνται από την Παρασκευή 22 Ιουλίου στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα και το αντίστροφο.

Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος γίνονται 5 από τα 4 που είναι σήμερα.

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, τη συμφωνία που υπεγράφη στο Κάιρο ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ και την Αίγυπτο και η οποία προβλέπει την εξαγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου προς τις ευρωπαϊκές αγορές μέσω των τερματικών σταθμών υγροποίησης της Αιγύπτου.

Ανάπτυξη στις υποδομές των λιμανιών Καβάλας και Θάσου ζητά η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

 

Σελίδες