Συνάντηση με την Περιφερειακή Σύμβουλο  ΑΜ-Θ και επαγγελματία στο χώρου του Τουρισμού Μάρια Πολυμέρου και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Επιχειρήσεων Θάσου και ξενοδόχο, Δημήτρη Φιλιππίδη πραγματοποίησε, το πρωί του Σαββάτου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Η συζήτηση προκλήθηκε μετά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Επιχειρήσεων Θάσου να διαμαρτυρηθεί εντόνως για την εξαίρεση των επαγγελματιών του Τουρισμού και λοιπών εποχικών επαγγελμάτων από την πρόσκληση ενίσχυσης επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

 

Η κ. Ελευθεριάδου ενημερώθηκε για τα αιτήματα των επαγγελματιών της Θάσου, τονίζοντας ότι είναι δίκαια και ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να ληφθούν υπόψη από τη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι το κριτήριο του αριθμού εργαζομένων της εκάστοτε επιχείρησης από την αρχή της πανδημίας και η διατήρηση του την τρέχουσα σεζόν αποκλείει αυτομάτως  το κριτήριο της εποχικότητας, καθώς καμία επιχείρηση τουρισμού δεν έχει ολοκληρώσει τις προσλήψεις της τον Μάρτιο.

 

Επίσης, δεν λαμβάνεται υπόψη η μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων που, σε πολλές περιπτώσεις, άγγιξαν το 90% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

 

Η κ. Ελευθεριάδου δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο ελληνικό κοινοβούλιο και να επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους  φορείς, ώστε να διορθωθεί άμεσα το πρόβλημα. Σημείωσε ότι στηρίζει τα αιτήματα των επαγγελματιών της Θάσου, καθώς το πρόγραμμα φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την οικονομική συγκυρία και την αναγκαιότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων με συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία θα απαντούν στις ανάγκες της επιχειρηματικότητας.