μη επιστρεπτέα επιχορήγηση

"Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από την πρώτη στιγμή που παραλάβαμε το πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» - (Μη επιστρεπτέας), τονίσαμε παραλήψεις και προτείναμε βελτιώσεις", αναφέραται σε σχετική ανακοίνωση.  

 

Την τροποποίηση του προγράμματος μη επιστρεπτέας προκαταβολής της περιφέρειας ΑΜΘ ώστε να αποκατασταθεί η αδικία προς τους επαγγελματίες του Τουρισμού ή τη δημιουργία νέου προγράμματος το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τα τουριστικά επαγγέλματα.Η Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών Θάσου

Ανοίγει σήμερα Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το πρόγραμμα «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Μαρτίου του 2021.

«Η διοίκηση της Περιφέρειας επιλέγει την παροχή ενός ισχνού κοινωνικού βοηθήματος και όχι μίας πραγματικής τονωτικής ένεσης στην οικονομία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Ως παράταξη είμαστε υπέρ της “φωνής της λογικής”, δηλαδή να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα της δικής μας Περιφέρειας όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, και με τα μεγαλύτερα ποσά ενισχύσεων.

 

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδης και της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου με αφορμή τη επιστρεπτέα επιχορήγηση της περιφέρειας ΑΜΘ. 

 

Έντονη κριτική ασκεί η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση» για την απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να φύγει από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης ,το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου

Ως ένα πολύ καλό πρόγραμμα χαρακτήρισε τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Περιφέρειας ΑΜΘ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης εξηγώντας τα… πλεονεκτήματα έναντι άλλων περιφερειών της χώρας. Επίσης έκανε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, την χρηματοδότηση καθώς και για όσα ακούγονται για μελετητικά γραφεία που ζητούν μέχρι και 300 ευρώ.

 

Με το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της Περιφέρειας ΑΜΘ να βρίσκεται στο επίκεντρο, συναντήθηκαν στην Κομοτηνή ο πρόεδρος και ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης και Γιάννης Κελγιώργης αντίστοιχα με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

 

Εξοργισμένοι και λυπημένοι δηλώνουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί της Καβάλας σχετικά με τα σχόλια περί εμπλοκής τους στην εξυπηρέτηση πελατών για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας της ΑΜΘ, τονίζοντας επίσης ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να διεκπεραιώνουν το εν λόγω πρόγραμμα και αν υπάρχουν λογιστές που το κάνουν θα πρέπει να αμείβονται.

 

"Διαπιστώνουμε και επισημαίνουμε ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τα Επιμελητήρια, καθώς και με άλλους παραγωγικούς συλλογικούς φορείς, με αποτέλεσμα όπως να εντοπί

Τους λόγους που δεν συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/10 στο επιμελητήριο Καβάλας (δες εδώ) με επαγγελματίες απ’ όλο το νομό, εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κωστής Σιμιτσής. 

Σύσκεψη στο επιμελητήριο Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (23/10) με την παρουσία επαγγελματιών, φορέων και συλλόγων του νομού Καβάλας με αφορμή τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ωστόσο ηχηρή ήταν η απουσία εκπροσώπων της διοίκησης της Περιφέρειας.

 

Το καταστροφικό πτωχευτικό νομοσχέδιο και η πρόταση μομφής προς τον κ. Σταϊκούρα ο οποίος προσπαθεί να περάσει στα μουλωχτά την αρπαγή της πρώτης κατοικίας και τη διαδικασία πτώχευσης φυσικού προσώπου, δεν μου επέτρεψαν να δώσω το "παρών" στη σύσκεψη φορέων για την πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Σήμερα Πέμπτη 22/10 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Καβάλας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» Χρήστ

Ωστόσο η απάντηση που πήρε από τους εκπροσώπους της συντονιστικής ήταν αρνητική καθώς όπως τονίζουν το πρόβλημα αφορά όλο το νομό Καβάλας κι όχι μόνο τη Θάσο και θα πρέπει να λυθεί συνολικά. 

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου, θα συμμετέχουν επίσης, ο Σύλλογος καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείτσας, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Παραλίας Οφρυνίου και το Σωματείο Επαγγελματιών Κεραμωτής. 

Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών Θάσου, τον Σύλλογο καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείτσας, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Παραλίας Οφρυνίου και το Σωματείο Επαγγελματιών Κεραμωτής, προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

 

Το θέμα της Μη Επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων που αναμένεται να καταβάλλει η Περιφέρεια ΑΜΘ στις επιχειρήσεις και κυρίως τα

Συνάντηση με την Περιφερειακή Σύμβουλο  ΑΜ-Θ και επαγγελματία στο χώρου του Τουρισμού Μάρια Πολυμέρου και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Επιχειρήσεων Θάσου και ξενοδόχο, Δημήτρη Φιλιππίδη πραγματοποίησε, το πρωί του Σαββάτου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζουν επισταμένα "την προσπάθεια για την διόρθωση των αστοχιών του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εις τρόπον ώστε αυτό να καταστεί ουσιαστικά επωφελές για την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία της περιοχής μας".

 

Για αστοχίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν είχε προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  και εκπροσώπων επιχειρηματιών και επαγγελματιών, για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, κάνει λόγο η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η πολυπλοκότητα της υποβολής της αίτησης για την ένταξη των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα «Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης» που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οδηγεί τους δικαιούχους να ζητήσουν τη βοήθεια εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων για την κατάθεση του φακέλου

 Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπορων Ν.Καβάλας στις 14/10/2020 και επί του θέματος « παρουσίαση του προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης της ΠΑΜΘ», προτάθηκαν αλλαγές και διορθώσεις.

 

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ κατόπιν διαβούλευσης συνυπογράφουν κείμενο διορθωτικών προτάσεων επί του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το Πρόγραμμα καταρτίστηκε χωρίς διαβούλευση με τα Επιμελητήρια, παρά το γεγονός ότι αυτά αποτελούν θεσμικούς φορείς – συμβούλους του κράτους σε θέματα επιχειρηματικότητας και ο ρόλος αυτός θα έπρεπε να είναι σεβαστός από όλους.

 

Αγανακτισμένοι είναι οι επαγγελματίες της Θάσου μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση στις επιχειρήσεις και γι’ αυτό την Κυριακή 11/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση

Μόνο εφησυχασμός δεν υπάρχει, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που ανακοίνωσε η ΑΜΘ, κυρίως στις εποχιακές επιχειρήσεις. Τις επόμενες ώρες τα έξι επιμελητήρια της περιφέρειας αναμένεται στείλουν υπόμνημα στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όπου θα ζητούν τροποποιήσεις.

 

Μετά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, αλλά και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων στην Θάσο, «θέση μάχης» παίρνουν και τα επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τους όρους του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που η Περιφέρεια ΑΜΘ αποφάσισε να δώσει στις επιχειρήσεις της περιοχής.

 

Γι’ αυτό περιμέναμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στις τουριστικές επιχειρήσεις, που διακρίνονται από το κύριο χαρακτηριστικό της εποχικότητας ιδιαίτερα δε στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σελίδες