Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καβάλας ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη με αφορμή την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο ώρα 11:00   στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας. Κάλεσμα για την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας

 

Απαιτούμε άμεσα:

•   Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!

•   Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία. 

•   Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

•   Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ¨Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ¨

 

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Σωματείων του Δημόσιου Τομέα στην απεργία της 15ης Οκτωβρίου 2020,  που θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Νοσοκομείου Καβάλας στις 11 το πρωί, συμπαραστεκόμαστε και ενώνουμε τη φωνή μας στα δίκαια και φλέγοντα αιτήματα τους.

 

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, τα μέλη μας, και τα Σωματεία των συνταξιουχικών σωματείων όλων των κλάδων, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

 

Να παροτρύνουμε τα παιδιά μας, και τα εγγόνια μας, τους γνωστούς μας που εργάζονται στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, να πάρουν ενεργά μέρος στη συγκέντρωση αυτή. Να βαδίσουμε μαζί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και να απαιτήσουμε:

 

     -Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές, μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, με άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας – πρόνοιας και ένταξή τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Εδώ και τώρα 3.500 ΜΕΘ, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους εργασίας.

 

-Καθαρά σχολεία με 15 μαθητές ανά τμήμα, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών και εκπαιδευτικών.Είμαστε στον Οκτώβρη, εν μέσω πανδημίας και  λείπουν από τα σχολεία περισσότεροι εκπαιδευτικοί από την προηγούμενη χρονιά. Χωρίς να φτάνει αυτό, η κυβέρνηση προχώρησε το καλοκαίρι με νόμο στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25!!    

 

-Να στελεχωθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, να καλυφθούν όλα τα κενά, δηλαδή, εδώ και τώρα 40.000 μόνιμοι διορισμοί υγειονομικών, 40.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Δε μπορεί με την πρώτη πλημμύρα να πνιγόμαστε, με την πρώτη φωτιά να μετράμε νεκρούς και τις επόμενες ακριβώς ημέρες, η κυβέρνηση να απολύει 5.000 δασεργάτες! Δε μπορεί να μετράμε καθημερινά πάνω από 300 κρούσματα COVID-19 και η κυβέρνηση να διαθέτει για τον έλεγχο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για όλο το λεκανοπέδιο Αττικής μόνο 70 ελεγκτές!

 

-Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου -14ου μισθού.

 

-Να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει τους αντεργατικούς νόμους. Να μπλοκάρουμε το “σχέδιο Πισσαρίδη” για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, που  προχωρά με το σχέδιο αυτό σε μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από το “κόστος” της κοινωνικής ασφάλισης και ταυτόχρονα εξασφαλίζει μια τεράστια δεξαμενή φτηνού χρήματος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

 

-Να καταδικάσουμε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, τον περιορισμό και την καταστολή των υπαίθριων συγκεντρώσεων, το νέο νόμο που εξήγγειλε για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και το ν. Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

 

Σε εκείνους που μας ρωτούν ¨… σωστά τα αιτήματα, αλλά που θα βρεθούν τα κονδύλια; Η χώρα έχει ανάγκες¨, τους απαντάμε: Θα βρεθούν από εκεί που διαχρονικά  όλες οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια, τα στερούν από εμάς και δίνουν :

 

4 Δις  και πάνω για ΝΑΤΟικές δαπάνες , που δεν είναι για την άμυνα της χώρας μας.

1.5 δις για εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F16.

 Επιπλέον 10 δις για την αγορά Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών ΡΑΦΑΛ για την ενίσχυση της ΝΑΤΟικής μηχανής.

Αγοράσαμε πυραύλους “PATRIOT”, και τους στείλαμε στη Σαουδική Αραβία, για τις ανάγκες των «συμμάχων» μας. 

Μειώνουν το αφορολόγητο των πολυεθνικών ομίλων και των εφοπλιστών από 28% σε 24% για να δίνουν κάτω και από το 7% που δίνουν ώρα. Μειώνουν τη φορολογία μερισμάτων τους, από 10% σε 5%. 

 

Συνάδελφοι!

Με αγώνες στους δρόμους κατακτήσαμε κάποια αιτήματα όπως:

·         Δεν εφαρμόστηκε η προσωπική διαφορά του Ν. Κατρούγκαλου από το Γενάρη του 2019.

·         Δεν μειώθηκε από το 2019 η μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 5.8% από περ.9% που είναι τώρα.

·         Επανήλθε το 75% στις συντάξεις χηρείας από 50% που είχαν κατάβει.

·         Κάποιοι πήραν επιστροφές από το ποσοστό της υγείας.

Εμπρός λοιπόν, στο πλάι όλων των εργαζομένων, γιατί ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ