απεργία

Το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καβάλας, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να συμμετέχουν στη Γενική Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε για την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά την απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα με νέα 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου, «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της κυβέρνησης», όπως αναφέρει, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωση της ενημέρωσε για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της, για την εργατική Πρωτομαγιά.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Καβάλα, το πρωί της Τετάρτης (17/04).

Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και όλες τις Ενώσεις Συντακτών συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση του δημοσιογραφικού κλάδου από τις 5 το πρωί της 16ης Απριλίου έως τις 5 το πρωί της 17ης Απριλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου 2024 που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας κάνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στην Καβάλα στις 17 Απρίλιου, στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Σωματεία και φορείς της Θάσου, εξέδωσαν ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, στέλνοντας μήνυμα πως οι αγώνες θα συνεχιστούν και τονίζοντας πως το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί.

Κάλεσμα στήριξης και συμπαράστασης στον εμβληματικό αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα Καβάλας.

Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν Σύλλογοι, Φορείς και Σωματεία της Καβάλας, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενόψει της κινητοποίησης στις 28 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού & Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας – Θάσου.

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, κάνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας & Π.Ε. Θάσου.

Στην Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024, θα συμμετέχουν και οι φορείς της Θάσου. 

Αντιθέτως στην Καβάλα και γενικότερα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι οδηγοί των ταξί αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση για την απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην Καβάλα εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας.

“Εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς και των επιστημονικών επαγγελμάτων, καθώς και πλήθος πολιτών έδωσαν ένα ηχηρό παρών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους στο άδικο και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΟΕΒΕ Καβάλας, για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (22/11).

Κλειστή σε ποσοστό 95% ήταν η αγορά της Καβάλας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ημέρα πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, στην οποία αναφέρει ότι συμμετέχει με κλειστά καταστήματα στις κινητοποιήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στην απεργιακή κινητοποίηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, συμμετέχει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Την Πέμπτη (21/09), στις 11:30 το πρωί, θα γίνει απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Στην Πανελλαδική απεργία για το νομοσχέδιο που καταργεί την 5νθήμερη εργασία, συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

“Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/12/2023 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη διαβεβαίωση για το μέλλον των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τη στήριξη της στην Πανελλαδική απεργία των φωτογράφων και στα αιτήματα τους ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, καλούν τον λαό τα σωματεία και οι φορείς της Καβάλας.

Τη Δευτέρα (20/03) θα γίνει πανελλαδική απεργία από τους εργαζομένους σε ύδρευση και αποχέτευση, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Σελίδες