Απορρίφθηκε η τροπολογία που κατατέθηκε από το ΚΙΝΑΛ Καβάλας για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως αναφέρει με σχετική ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΙΝΑΛ με την εν λόγω τροπολογία θα προσλαμβάνονταν οι εργαζόμενες του "Βοήθεια στο Σπίτι" σε προσωπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου, εφόσον είχαν προσφύγει δικαστικά και είχε εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση. Επίσης αναφέρει πως το βάρος της ευθύνης για την απόρριψη της εν λόγω τροπολογίας και την μη οριστική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» φέρουν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ.

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Όπως είναι γνωστό, το Κίνημα Αλλαγής δεν εξέλεξε Βουλευτή στην Π.Ε. Καβάλας στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Παρά το γεγονός αυτό, οι παρεμβάσεις μας στη Βουλή μέσω των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για θέματα που αφορούν την Π.Ε. Καβάλας είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Τελευταία παρέμβασή μας ήταν η κατάθεση τροπολογίας για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο συζητήθηκε την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς όχι μόνο να αιτιολογήσει την απόρριψη αλλά και χωρίς να λάβει θέση επί του σοβαρού αυτού ζητήματος.

 

Η κατάθεση και η απόρριψη της εν λόγω τροπολογίας είναι ενδεικτική της προβληματικής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που τυγχάνει η Π.Ε. Καβάλας.

 

Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας κατέθεσε την αν όχι μοναδική, έστω από τις λίγες, τροπολογίες για ζήτημα που αφορά τους φορείς και τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, αποδεικνύοντας πως μπορεί να καλύψει επάξια το έλλειμμα κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης που έχουν δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα.

 

Ειδικά μνεία, φυσικά, θα πρέπει να γίνει στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι φέρουν το βάρος της ευθύνης για την απόρριψη της εν λόγω τροπολογίας και την μη οριστική λύση των προβλημάτων των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Οι τοπικοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που μέχρι στιγμής το μόνο που δεν μας έχουν παρουσιάσει ως επιτυχία της «Κυβέρνησης Μητσοτάκη» είναι πως κάθε μέρα ξημερώνει, θα πρέπει επιτέλους είτε να εκπροσωπήσουν αποτελεσματικά τους πολίτες της Καβάλας είτε να απολογηθούν για την αδράνεια και την εγκληματικής τους αδιαφορία.

Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας