Ψηφίστηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται με οριστικό τρόπο το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων για ζημιές στο προανθικό στάδιο για τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον ισχυρό παγετό της άνοιξης του 2021.

 

Την ενημέρωση έκανε με δελτίο Τύπου ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

 

«Ο Βουλευτής, αμέσως μετά την εκδήλωση του φαινομένου που έλαβε χώρα σε πέντε κύματα και ειδικότερα  από 15.2.2021 έως και 20.4.2021 σε διαδοχικές χρονικές περιόδους προκαλώντας μια πρωτόγνωρη καταστροφή, είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προσκομίζοντας, μάλιστα, δείγματα ανθών και πλήρες οπτικοακουστικό υλικό, και είχε λάβει την υπόσχεση ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις.

 

Με την ψηφισθείσα, λοιπόν,  τροπολογία ολοκληρώνεται η απαιτούμενη νομοθετική διαδικασία για την αποζημίωση σε καλλιέργειες που ζημιώθηκαν κατά τη διάρκεια του όψιμου παγετού της Άνοιξης 2021 σε προανθικό στάδιο και θα κινηθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες ώστε να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά:

 

«Παρόλο που υπήρξε κάποια καθυστέρηση, πρέπει να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο ΕΛΓΑ δίνει αποζημιώσεις σε ζημιές που προκλήθηκαν σε προανθικό στάδιο και οι οποίες δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του και αυτό είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών όλων όσων ενδιαφέρθηκαν και κυρίως της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης για στήριξη του πρωτογενούς τομέα».

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδη)