Την Δευτέρα (24/1) πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Νομαρχιακή Επιτροπής Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που ταλανίζουν τους κλάδους τους.

 

«Έγινε σαφές, για ακόμη μια φορά, πως ο πρωτογενής τομέας πλήττεται βάναυσα από άδικες αποφάσεις, ολιγωρίες που κοστίζουν και προβληματική διαχείριση από τους αρμόδιους φορείς», αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση στο ΚΙΝΑΛ. 

 

«Αύξηση του κόστους παραγωγής, άδικη και αδιαφανής κατανομή του εθνικού αποθέματος και πλήρης ασυνεννοησία με τον ΕΛΓΑ, είναι μερικά από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος.  Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την παραδοσιακή ραχοκοκαλιά της Εθνικής Οικονομίας και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης του είναι αδιαμφισβήτητες» συμπληρώνουν. 

 

«Η ελληνική Πολιτεία και πρωτίστως η Κυβέρνηση οφείλει να είναι αρωγός στην προσπάθεια τα ελληνικά προϊόντα να είναι ανταγωνιστικά, να δίνει κίνητρα για αύξηση της παραγωγής και να μην δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια», καταλήγει η Ν.Ε. Καβάλας του ΚΙΝΑΛ. 

 

(δελτίο Τύπου - Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Καβάλας)