Στη δυσκολότερη κατάσταση στα 20 χρόνια που λειτουργεί μέχρι σήμερα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι βρίσκονται οι συνολικά 3.000 εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα σύμφωνα με την κοινωνική λειτουργό στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Νέστου και του μέλους του ΔΣ του Σωματείου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Θεώνη Μακίδου. 

 

Όπως επισημαίνει στον Kavala News 102,8 "Είμαστε εργαζόμενοι της τελευταίας γραμμής αν και είμαστε η βασικότερη δομή των Δήμων. Κάποιες φορές απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αφού στο παρελθόν είχε προκύψει και αυτό το ζήτημα με ποιον τρόπο θα μας πληρώνουν. Τελικά μετά από πολλά χρόνια βγήκε μία προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για να γίνουν μόνιμες οι συμβάσεις μας. Ωστόσο το  ΣτΕ με πρόσφατη απόφασή του ακυρώνει τους όρους της προκήρυξης. 

 

Σε αυτή την απόφαση αποκρύπτεται η εμπειρία για τους 200 εργαζόμενους στην ΑΜΘ και τους 60 στο Νομό Καβάλας οι εργαζόμαστε στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην μετράει η προϋπηρεσία για κάποιους και να μένουν εκτός αν και εργάζονται για χρόνια σε αυτό. Ακόμα συζητάμε αν αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Δεν γίνεται να εργαζόμαστε καθημερινά επί 20 χρόνια σε αυτό το πρόγραμμα και ξαφνικά να έρχεται μια απόφαση του ΣτΕ και να ακυρώνει την προϋπηρεσία ενώ εμείς έχουμε στα χέρια μας το ΦΕΚ του διορισμού μας", επισημαίνει η κ. Μακίδου.