Κανονικά θα διεξαχθεί η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το βράδυ του Σαββάτου 1 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ. 

 

Στην αρχική ανακοίνωση είχε γραφτεί ότι θα τεθεί όριο θεατών τα 1.000 άτομα, αντί για τα 1.845 που προέβλεπε το σχετικό πρωτόκολλο έως τώρα για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. 

 

Σε επόμενη ανακοίνωση όμως η αναφορά αυτή απαλείφθηκε καθώς δεν βρέθηκε τρόπος για μείωση των θεατών -και μάλιστα σχεδόν στο μισό- από την στιγμή που είχαν ήδη πωληθεί περισσότερα από 1.000 εισιτήρια.

 

Η πρώτη ανακοίνωση, εκτός από την αναφορά σε «εντολή Μουριάδη» για περιορισμό των ατόμων, ανέφερε τη χρήση μάσκας ως σύσταση. Στην δεύτερη ανακοίνωση, που είναι αυτή που τελικώς θα ισχύσει, η χρήση μάσκας από τους θεατές αναφέρεται ως υποχρεωτική για όλες τις εκδηλώσεις

 

Η αρχική ανακοίνωση: 

 

Ανακοινώνεται ότι η προγραμματισθείσα για σήμερα Σάββατο 1/8/20 συναυλία του μουσικοσυνθέτη, Σταυρού Ξαρχάκου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 21:00, στο αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

 

Για την καλύτερη δυνατή προστασία του κοινού από το ενδεχόμενο διασποράς του κορονοϊού, συνιστάται η χρήση μάσκας τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά τη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης, ενώ για τον ίδιο λόγο, κατόπιν σχετικής εντολής του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, περιορίζεται και ο αριθμός των θεατών από 1.845 σε 1.000.

 

Η διορθωμένη ανακοίνωση 

 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εξάπλωση του κορονοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενημερώνουμε το κοινό του Φεστιβάλ ότι από σήμερα, 1 Αυγούστου, για τη διασφάλιση της υγείας όλων, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, και όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο»