μάσκα

«Επειδή πολλοί μού ζητούν να "διορθώσω" την ανάρτησή μου που "παρεξηγήθηκε" αλλά εγώ ήμουνα σαφής. Είπα κάτι που είναι απολύτως αληθές και όλοι το γνωρίζουν» λέει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος

«Τις επόμενες ημέρες ίσως έχουμε το μέγιστο και θα κρατήσει μέχρι τέλη Ιουλίου. Τα πραγματικά κρούσματα είναι τρεις με τέσσερις φορές πάνω από τα επιβεβαιωμένα» λέει στον KavalaNews 102.8 ο γιατρός του νοσοκομείου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης.

Ποια είναι όμως τα βασικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε. 

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την άρσης της υποχρεωτικότητας της μάσκας στην εκπαίδευση για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Σε ένα από δυο θα μειωθούν τα self test στα σχολεία από τις αρχές Απριλίου, όπως αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη στιγμή ένας αστυνομικός κόβει πρόστιμο για μάσκα σε πολίτη στη Θ

Ένα σοκαριστικό βίντεο σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χρυσούπολης, στο οποίο ο οδηγός επιτίθεται σε μαθητή, επειδή ο τελευταίος δεν φορούσε μάσκα, αποκαλύπτει ο Focus FM. 

Κανονικά θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

 

Μόνο εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να παρευρίσκονται σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα από τις 15 Ιουλίου, όπως ανακοινώθηκε το με

«Με ενοχλεί όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται για τα προνόμια των εμβολιασμένων θεωρώ ότι πρόκειται για αμερικανιά με την οποία διαφωνώ» είπε στον ΚavalaNews

Tην Πέμπτη (24/6) αναμένεται να συνεδριάσει η ολομέλεια της επιτροπής εμπειρογνωμώνων με σκοπό να δώσει το "πράσινο φως" για να μην φοράμε πλέον μάσκες σε εξωτερικούς

Επικαιροποιημένες συστάσεις αναφορικά με τη χρήση της μάσκας στo πλαίσιο της πανδημίας COVID19 και το είδος της μάσκας που μπορεί

Μάσκα, όχι υφασμάτινη, σε κλειστούς χώρους και ατομική ευθύνη προτάσσει ο Αλέξης Πολίτης για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

Η Σοφία Γεμεντζοπούλου παρουσίασε την πρώτη μάσκα αμφίδρομης προστασίας πολλαπλών χρήσεων που δημιουργήθηκε στην Καβάλα και που παρέχει περισσότερη ασφάλεια απέναντι στον κορωνοϊό.

Μία συσκευή υψηλής τεχνολογίας, με μάσκα ατομικής προστασίας συνδυαζόμενη με μικροβιοκτόνο και αντιικό σύστημα (ΜΑΠ), που αποστειρώνει όχι μόνο τον εισπνεόμενο, αλλά και τον εκπνεόμενο από τους χρήστες της αέρα, δημιουργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στην ΑΜΘ καταγράφηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή» παραγγέλνει με εγκύκλιο του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας

Σχετικά με τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις που αφορούν την επιδημία COVID-19 και την προστατευτική χρήση μάσκας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Η μάσκα και η εκτεταμένη χρήση της, όπως περιγράφεται από την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, τους οποίους εμπιστευόμαστε,  δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό επί της ουσίας μέτρο προφύλαξης των μαθητών και του συνόλου του προσωπικού.

Η αλληλεγγύη και το φιλότιμο καμιά φορά δεν μπορεί να μας σώσει σχολιάζει με ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος με αφορμή ένα περιστατικό που έπεσε στην αντίληψή του και συνέβη πριν από μερικές ημέρες στην Κομοτηνή. 

Κανονικά θα διεξαχθεί η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το βράδυ του Σαββάτου 1 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ. 

 

Στα πλαίσια των νέων μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, ενημερώνουμε ότι από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής & υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής,

"Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη δημόσια υγεία επιβατών, μελών πληρωμάτων αλλά κυρίως των κατοίκων των νησιών, δεν εφησυχάζουμε", τόνισε σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Τώρα ότι συμβαίνει" του OPEN ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.                                                   

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.