«Επειδή πολλοί μού ζητούν να "διορθώσω" την ανάρτησή μου που "παρεξηγήθηκε" αλλά εγώ ήμουνα σαφής.

 

Είπα κάτι που είναι απολύτως αληθές και όλοι το γνωρίζουν» λέει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θωμάς Αγγελόπουλος σχετικά με τις συστάσεις που έκανε το προηγούμενο Σάββατο για τη χρήση μάσκας.

 

«Δεν πρότεινα ποτέ να είναι γενικώς υποχρεωτική η χρήση μάσκας αλλά ότι είναι καλό να φυλαγόμαστε σε χώρους με συνωστισμό» λέει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας.

 

Επισημαίνει ωστόσο ότι η είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας όταν προσερχόμαστε σε υγειονομικούς χώρους ή σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

 

«Ευτυχώς η νόσος είναι συνήθως ήπια και δεν έχουμε σοβαρά περιστατικά. Όσοι όμως είναι άνω των 60 ή με υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να εμβολιάζονται.

 

Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας για όλους όσοι προσέρχονται για εξέταση στο Κ.Υ.ΠΡΙΝΟΥ για να προστατεύουν τα ευπαθή άτομα αλλά και το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό, που πρέπει να είναι υγιές και όρθιο για να αντιμετωπίζει τα ιδιαίτερα αυξημένα και σοβαρά περιστατικά της θερινής περιόδου.», λέει επίσης ο κ. Αγγελόπουλος.