Μάσκα, όχι υφασμάτινη, σε κλειστούς χώρους και ατομική ευθύνη προτάσσει ο Αλέξης Πολίτης για να βγούμε από το τούνελ της πανδημίας του κορωνοϊού. 

 

«Μεγάλη σημασία έχει ότι εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες. Χτίζεται ένα τοίχος προστασίας. Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Θα έρθουν κι άλλα εμβόλια. Εκτίμω ότι της Johnson and Johnson θα έρθει στις αρχές Απριλίου» λέει στο KavalaNews o πνευμονολόγος και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης

 

Η ατομική ευθύνη και η μάσκα

 

«Όσα περιοριστικά μέτρα και να παρθούν αυτό που πρέπει να προτάσσουμε είναι η ατομική ευθύνη και ορθή χρήση μάσκας. Κυρίως στους κλειστούς χώρους όπως σούπερ μάρκετ και στα μέσα μεταφοράς. 

 

Θα πρότεινα μία μάσκα υψηλής προστασίας που δεν έχουν καμία σχέση με την υφασμάτινη. Είμαστε στην άκρη του τούνελ. Πρέπει να τηρήσουμε αυτό που λέμε μονότονα οι ειδικοί των τελευταίο χρόνο», επισημαίνει ο Αλέξης Πολίτης.  

 

"Αναμενόμενη εξέλιξη οι μεταλλάξεις" 

 

«Η βρετανική μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία στα μέτρα της εγρήγορσης. Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται όπως όλοι προκειμένου να επιβιώσουν.

 

Οι μεταλλάξεις θα κάνουν ένα εμβόλιο στο πέρας του χρόνου λιγότερο αποτελεσματικό, όπως γίνεται και στον ιό της εποχικής γρίπης, που τροποποιούμε το εμβόλιο. Δεν μας τρομάζει.

 

Είναι αναμενόμενη εξέλιξη. Γίνεται πιο μολυσματικός και πιο μεταδοτικός αλλά λιγότερο θανατηφόρος» καταλήγει ο κ. Πολίτης.