Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από τη στιγμή ένας αστυνομικός κόβει πρόστιμο για μάσκα σε πολίτη στη Θεσσαλονίκη, με τον ίδιο όμως να την έχει κατεβασμένη.

 

Σημειώνεται, ότι από το πρωί διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι, καθώς βρίσκονται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα που μεταξύ άλλων προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

 

Ένας τέτοιος έλεγχος διενεργήθηκε και κατά τη διάρκεια της ζωντανής σύνδεσης που είχε με τη Θεσσαλονίκη η εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”. Όπως θα δείτε ένας αστυνομικός βεβαιώνει πρόστιμο σε έναν άνδρα που δεν φορούσε τη μάσκα του. 

 

 Βεβαίως, ούτε ο αστυνομικός φορούσε τη δική του την ώρα που έκοβε το πρόστιμο. Για την ακρίβεια την είχε κατεβάσει στο.. πηγούνι.

 

“Με όλο τον σεβασμό. Πρέπει να τηρήσουμε τον νόμο. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τη ζωή μας και πρέπει να είμαστε αυστηροί πάνω σε αυτό” έλεγε στον πολίτη ο αστυνομικός.

 

Ο νεαρός αναγνώρισε το λάθος του, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν γνώριζε το νέο μέτρο. Είπε ότι πήγαινε στη δουλειά του και ήταν πάνω στο πατίνι γι’ αυτό δεν φορούσε μάσκα.

 

“Βέβαια και ο άνθρωπος που κάνει τους ελέγχους, δεν θα έβλαπτε να φορά και τη μάσκα του. Υπέρ του θα ήταν, θα ήταν και πιο εύκολο να περάσει και το μήνυμα που θέλει” σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής Κώστας Παπαχλιμίντζος.