"ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ" του Ζοέλ Πομερά, στο θεατράκι της στέγης από Πέμπτη 5 μέχρι και 8 Μαρτίου από τη θεατρική ομάδα του ΣΦΓΤ Καβάλας στις 9:00 το βράδυ.
Η οικογένεια και η σχέση των μελών της, είναι το βασικό στοιχείο του θεατρικού έργου του Ζοέλ Πομερά "Αυτό το παιδί" στο οποίο βασίζεται η φετινή παράσταση.

 

Το κείμενο γεννήθηκε από τη συνάντηση με μια ομάδα γυναικών κάποιας κοινότητας της Νορμανδίας και είναι μια αυτοβιογραφική εξερεύνηση της προσωπικής ταυτότητας και συναισθημάτων αυτών των γυναικών που πηγάζουν από τις οικογενειακές τους σχέσεις.

 

Η παράσταση δεν είναι παρά μια εικόνα της ανθρώπινης κοινωνίας και ο λόγος του έργου όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου έχει τραφεί με πολύ ρεαλιστικές οικογενειακές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει άμεση αναστοχαστική διάσταση προκειμένου να αγγίξει οικουμενικές αξίες.

 

Οι ήρωες του έργου αφηγούνται οικογενειακές καταστάσεις, όπου δεν είναι περίεργο, σε μια φαινομενικά ευτυχισμένη οικογένεια μπορεί να κρύβεται ένας καταπιεστικός, βάναυσος πατέρας, ή ένας πατέρας που ειρωνεύεται τις επιλογές του παιδιού του, μια σκληρή αυταρχική μητέρα που αντιλαμβάνεται το λάθος της συμπεριφοράς της, όταν είναι πολύ αργά, μια μητέρα αγχώδης, νευρωτική, υπερβολικά υπερπροστατευτική που καταδυναστεύει το παιδί της.

 

Σε μια οικογένεια που στην επιφάνεια της, φαίνεται ευτυχισμένη μπορεί να διαπιστώσεις ότι συμβαίνουν διάφορα δυσάρεστα.

 

Σκηνοθεσία: Μαρία Κολτσακίδου
παίζουν οι Ηθοποιοί: Βασίλης Ασημένιος, Έλσα Βλάχου, Χαρά Γιαμουρίδου, Μυρτώ Δούδα, Κώστας Κοσμίδης, Σοφία Κουκιά, Νικολέτα Μαρκοπούλου, Παναγιώτα Μεταλλίδου, Γιάννα Μπρούσαλη, Ευαγγελία Οικονομίδου, Νατάσσα Παντάζογλου, Νίκος Πουροτζόγλου, Αγγελική Τζανετάκη, Νίκος Τσιάγκας, Ρούλα Χατζητοπαλούδη.
Επιμέλεια φωτισμού & ήχου: Μίνα Καλαμούκη
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώτα Μεταλλίδου
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6978417942, 6982867547
Είσοδος: 5 ευρώ