ΣΦΓΤ

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Το περιοδικό Υπόστεγο (1987-1998 & 2009)», την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 19:00 το απόγευμα στο θεατράκι της Στέγης.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Κωστής Δανόπουλος και για το «Υπόστεγο» οι: Ευδοκία Φανερωμένου, Διαμαντής Αξιώτης και Κοσμάς Χαρπαντίδης.

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Η “Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Καβάλας” εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως είναι κατά της έξωσης του “Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών” από τη Στέγη.

“Η έξωση του Συνδέσμου από το κτίριο όπου δημιουργεί και υπηρετεί πολιτιστικά γεγονότα από το 1951, χωρίς άλλο αντίστοιχο χώρο να διατίθεται αυτήν την περίοδο στην πόλη, μας προκαλεί έντονο προβληματισμό για την πολιτιστική πορεία της Καβάλας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, που τονίζει πως δεν πρέπει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών να φύγει από τη Στέγη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις θέσεις της για δύο θέματα που αφορούν την Καβάλα και συζητήθηκαν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ, αναφέροντας πως πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας και πως η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών της Καβάλας πρέπει να παραμείνει στην έδρα της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, ζήτησε με ανακοίνωση της, να συζητηθεί το θέμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, έκανε αίτημα να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα που αφορά την απομάκρυνση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας από το οίκημα που στεγάζεται.

Ο συγγραφέας, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Κοσμάς Χαρπαντίδης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τους προβληματισμούς του για τις εξελίξεις με το κτίριο της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΓΤ Καβάλας απαντά στα ερωτήματα του κ. Γιάννη Εριφυλλίδη όπως αυτά διατυπώθηκαν στην ανάρτησή του στο Facebook την Παρασκευή, 26/08/2022 και ώρα 07.55μ.μ

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαΐου εγκαινιάστηκε η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τον τίτλο «Ίχνη» που πραγματοποιείται στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης.

Έτοιμο το «ΝΕΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ» το περιοδικό του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας. Μετά από διαβουλεύσεις, διορθώσεις, πειραματισμούς και αναθεωρήσεις ως την τελευταία στιγμή, η ηλεκτρονική του έκδοση ολοκληρώθηκε. 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση της  Ανθολογίας «Με μια σχεδία» Ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες  για τη “Σχεδία”», που θα γίνει στον Θερινό Κινηματογράφο Καβάλας  «Ζέφυρος», την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18:00.

 

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και την Δημωφέλεια, παρουσιάζει την πρόσφατη δουλειά του ζωγράφου Κώστα Καμαργιάνη.

 

Την Τετάρτη στις 20.00 η Κινηματογραφική Λέσχη του ΣΦΓΤ Καβάλας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις "Έτος Μπετόβεν 2020": 250 χρόνια από τη γέννησή του, 
αποφάσισε να κλείσει την απόλυτα επιτυχημένη φετινή σεζόν με μια προβολή της κορυφαίας συναυλίας: 9η Συμφωνία /  Chicago Symphony Orchestra 

Τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβριου στις 19:00 στο θερινό κινηματογράφο 'ΖΕΦΥΡΟ' για ακόμη μια χρονιά συναντιόμαστε όλα τα μέλη της θεατρικής ερασιτεχνικής ομάδας της Στέγης φίλων γραμμάτων και τεχνών Καβάλας και όσοι θέλουν να γνωρίσουν την ομάδα και να ενταχθούν σε αυτήν.

Το ΔΣ του ΣΦΓΤ Καβάλας, αποφάσισε να διαθέσει τις εισπράξεις από την προβολή της ταινίας «Το Όνομα του ρόδου», στις 24/9/2020, για την αγορά παιδικών εμβολίων, τα οποία θα δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου (Παράρτημα Καβάλας), προκειμένου να εμβολιαστούν ανασφάλιστα παιδιά της περιοχής μας. 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΣΦΓΤ ΚΑΒΑΛΑΣ ενημερώνει ότι  θερινός κινηματογράφος ΖΕΦΥΡΟΣ συνεχίζει  την λειτουργία του μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου με τις BONUS DAYS

Με απόφαση του ΔΣ της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών όλες οι εισπράξεις της προβολής της ταινίας "ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ" που θα γίνει  την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Ζέφυρο θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ της Καβάλας

Φέτος ο «Ζέφυρος», το θερινό σινεμά της Καβάλας, ανοίγει για 34ο καλοκαίρι. Είχε ξεκινήσει την πορεία του το 1987 κι έκτοτε συντροφεύει τους Καβαλιώτες σινεφίλ τα καλοκαίρια, στο γνώριμο χώρο του, στο κτίριο της Νομαρχίας Καβάλας.

Η παράσταση δεν είναι παρά μια εικόνα της ανθρώπινης κοινωνίας και ο λόγος του έργου όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου έχει τραφεί με πολύ ρεαλιστικές οικογενειακές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει άμεση αναστοχαστική διάσταση προκειμένου να αγγίξει οικουμενικές αξίες

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει σε συμπαραγωγή με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας το «Project Γυναίκε

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας διοργανώνει την Δευτέρα 13 Μαϊου 2019 μια πρωτότυπη εκδήλωση, όπου η αλήθεια του λόγου και  το ξόρκι της ποίησης ενισχυμένο με την μαγεία της μουσικής,  θα προσπαθήσουν  να χαϊδέψουν τις ψυχές, να φωτίσουν την σκέψη και να χρωματίσουν  τα συναισθήματα…  

Από την Πέμπτη 11 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, θα παρουσιαστεί στο θεατράκι της «Στέγης», το θεατρικό έργο της Yasmina Reza «Ο Θεός της σφαγής». Καθημερινά θα δίνεται μία παράσταση στις 21:15 με τιμή εισιτηρίου 6,00€ ενώ την παραγωγή υπογράφει η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».

Καλούνται τα μέλη του ΣΦΓΤ Καβάλας την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00 στο χώρο της Στέγης του ΣΦΓΤ Καβάλας - Κύπρου 16 στην Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Την Γαλλική ταινία « Η Χορεύτρια (La Danseuse)» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 16 έως την Κυριακή 22 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στο κινηματογράφο Ζέφυρο

Τα Αστικά μονόπρακτα είναι συναντήσεις ανθρώπων σε αναζήτηση ανθρώπου. Πρόκειται για συνταγές επικοινωνίας με υλικά μοναξιάς. Είναι μικροί διάλογοι - ενίοτε μονόλογοι - πού εκτυλίσσονται σε μια μεγάλη πόλη: σε Μετρό, σε στάσεις λεωφορείων, σε πλατείες, σε γραφεία, σε καφέ. 

Σελίδες