Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για τη Διάσωση της Στέγης του ΣΦΓΤ, διοργανώνει ημερίδα την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στο χώρο της Στέγης, με θέμα: “Ένα μεγαλόπνοο έργο ή μια ασύμμετρη απειλή;”

Η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κατέθεσε νέα πρόταση για το θέμα της στέγασης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Η “Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Καβάλας” εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως είναι κατά της έξωσης του “Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών” από τη Στέγη.

“Η έξωση του Συνδέσμου από το κτίριο όπου δημιουργεί και υπηρετεί πολιτιστικά γεγονότα από το 1951, χωρίς άλλο αντίστοιχο χώρο να διατίθεται αυτήν την περίοδο στην πόλη, μας προκαλεί έντονο προβληματισμό για την πολιτιστική πορεία της Καβάλας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, που τονίζει πως δεν πρέπει ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών να φύγει από τη Στέγη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις θέσεις της για δύο θέματα που αφορούν την Καβάλα και συζητήθηκαν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της ΑΜΘ, αναφέροντας πως πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας και πως η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών της Καβάλας πρέπει να παραμείνει στην έδρα της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, ζήτησε με ανακοίνωση της, να συζητηθεί το θέμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

"Η ΕΛΜΕ Καβάλας, ως κοινότητα που επικουρεί τα γράμματα και τον πολιτισμό, θεωρεί χρέος της να αντισταθεί στην απομάκρυνση της Στέγης από το σπίτι της"

Η περιφερειακή παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, έκανε αίτημα να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, εκτός ημερησίας διάταξης, το θέμα που αφορά την απομάκρυνση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας από το οίκημα που στεγάζεται.

Η επιτροπή πρωτοβουλίας για τη διάσωση της Στέγης  του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας πως δεν πρέπει να γίνει έξωση και μεταστέγαση της Στέγης, τονίζοντας χαρακτηριστικά “Η επιμονή του Μητροπολίτη αποδεικνύει ότι επιχειρεί την έξωση της Στέγης και όχι την συμφιλίωση μαζί της, όπως τουλάχιστον έπραξε, με περισσή σοφία, ο προκάτοχός του μακαριστός Προκόπιος, ο οποίος γνώριζε το παρελθόν της Στέγης”.

Ο συγγραφέας, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Κοσμάς Χαρπαντίδης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τους προβληματισμούς του για τις εξελίξεις με το κτίριο της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας.

Την Τρίτη (19/12) η διοίκηση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Καβάλας, εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο της Στέγης, για την κυριότητα του κτιρίου και για τα σχέδια της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για το κτίριο.

Η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας, στο πλαίσιο των δράσεων για την εξάλειψη της έμφυλης βίας συνδιοργανώνουν την προβολή της ταινίας “Μέσα από τα μάτια σου”, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα στο θεατράκι της ΣΦΓΤ.

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε τοπικό επίπεδο είναι ευρέως γνωστός για τις θεατρικές, μουσικές, λογοτεχνικές και καλλιτεχνικές του δράσεις.

Εχθές 6 Νοεμβρίου του 2022, θεατρική ομάδα της «Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών» μαζί με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας συμμετείχε στην 1η εβδομάδα ψυχικής υγείας

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ διοργανώνουν από 27 Μαΐου έως 5 Ιουνίου στο πλαίσιο του 6ου Καλλιτεχνικού Μαΐου, έκθεση σύγχρονης τέχνης με τον τίτλο «Ίχνη/traces»

Η Ζωή Βυζοβίτη είχε υποστεί οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο εδώ και μερικές εβδομάδες κι ενώ διανύαμε τις ημέρες της καραντίνας. Είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Καβάλας όπου και άφησε την τελευταία της πνοή

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Project Γυναίκες» σε συμπαραγωγή της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

Η παράσταση δεν είναι παρά μια εικόνα της ανθρώπινης κοινωνίας και ο λόγος του έργου όπως αναφέρεται στον πρόλογο του βιβλίου έχει τραφεί με πολύ ρεαλιστικές οικογενειακές καταστάσεις, ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει άμεση αναστοχαστική διάσταση προκειμένου να αγγίξει οικουμενικές αξίες

Το εκδρομικό τμήμα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει στις 17 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, μετάβαση στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την παρακολούθηση της παράστασης

O Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάζει στη Ξάνθη από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου 2019, την εξαιρετική δουλειά της εικαστικής ομάδας της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας

Ένα θεατρικό εργαστήρι για μικρά παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών δημιούργησε η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας πριν από μερικές ημέρες. Το εργαστήρι λειτουργεί κάθε Σάββατο στις 11 στα γραφεία της Στέγης. 

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Επιστροφή» τηνΠέμπτη 29 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο 7οΔημοτικό Σχολείο Καβάλας (Φάρος) στο πλαίσιο του 62ου Φεστιβάλ Φιλίππων

 

Μια μουσική περιπλάνηση στο Ελληνικό τραγούδι διοργανώνει το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στον κινηματογράφο "Ζέφυρο" στην παλιά Νομαρχία Καβάλας.

Το ωδείο «Νεάπολις» Καβάλας , σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, έχει την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσει στο κοινό της Καβάλας μια συναυλία υψηλού επιπέδου, στην οποία το τρίο Μονάχου-Γερμανίας έχει επιμεληθεί μια βραδιά κλασικής μουσικής με επιλεγμένα έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

O Σ.Φ.Γ.Τ.Καβάλας και η Θασιακή Ένωση Καβάλας διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στις 20:15 στο Θεατράκι Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η φιλόλογος κ. Θεοπούλα Τσαπάνη με θέμα «η θέση της γυναίκας χθες και σήμερα»  και στη συνέχεια θα προβληθεί ταινία με θέμα τη γυναίκα του σήμερα.
 

Η Εικαστική ομάδα της Στέγης (Σ.Φ.Γ.Τ.Καβάλας) σε  συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας Καβάλας "ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ" διοργανώνουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΚΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΣΜΑΤΑ 2015
έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο "Η κόλαση είναι οι άλλοι" στην Παλιά Μουσική (Παναγία Καβάλας)