Θέατρο

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι η προγραμματισμένη παράσταση "Αρκούδα" δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για τη ματαίωση της παράστασης «Συρανό» για τεχνικούς λόγους.

Η Kouinta Theatre Productions παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Addio del passato» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία της Ναταλίας-Άννας Βασιλέκα.

Η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει την παράσταση «Συρανό» σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου. 

Για την καινούρια παιδική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αλλά και τις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας γενικότερα μίλησε στον KavalaNews 102,8 Εύα Οικονόμου - Βαμβακά.

Με αφορμή τη λήξη του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ευχαριστεί όσους στήριξαν το φεστιβάλ. 

Την παράσταση «Κόκκινη Κλωστή» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ποδοχωρίου σήμερα, Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023.

«Συνελήφθη μαϊμού που δεν χωρούσε πουθενά» μια διασκευή του διηγήματος «Εξομολογήσεις μίας μαϊμούς από τη Σιναγκάουα» του Χαρούκι Μουρακάμι.

Γεμάτο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην αρχαία τραγωδία «Οιδίπους Τύραννος» το Σοφοκλή και τις δύο ημέρες

Γέμισε το Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης την Τρίτη 2 Αυγούστου 2023 στη θεατρική παράσταση «Οι άντρες με τα όλα τους».

Για τις ανάγκες της παραγωγής της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που θα πραγματοποιηθεί σε σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου καλούνται άντρες και γυναίκες επαγγελματίες ηθοποιοί σκηνικής ηλικίας έως 40 ετών. 

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τις «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου. Είναι μία συμπαραγωγή με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Γέμισε με κόσμο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στην «Εκάβη» του Ευριπίδη.

Τη Μαρία Δεληκωνσταντίνου, τη γνωρίσαμε μέσα από πολλές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραγωγές στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου. 

«Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Ιουλίου.

“Επιβάλλεται ως αναγκαιότητα πλέον η δημιουργία θεατρικής στέγης στο νησί μας. Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός χώρου σύγχρονου, οργανωμένου, και εξοπλισμένου με όσα απαιτούνται για τη δημιουργία και τη φιλοξενία παραστάσεων χειμώνα - καλοκαίρι”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου.

Η μικρή γειτονιά στο κέντρο της Καβάλας που από 2011 φιλοξενεί το θεατρικό - καλλιτεχνικό εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις» της ηθοποιού και σκηνοθέτριας Μαρίας Καραβία γέμισε με την παρουσία μικρών και μεγάλων φίλων του θεάτρου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο (9-10/06) παρουσιάστηκε η πρώτη θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου «Το Μικρό Καζαβήτι» στον Πρίνο και στο θεατράκι του Μικρού Καζαβητίου.

Παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων και του 7ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος που θα πραγματοποιηθεί από 23.6 – 10.9.2023.

Οι μαθητές του 24ου δημοτικού σχολείου Καβάλας ανέβασαν την πρώτη του παράσταση, τις "Όρνιθες" του Αριστοφάνη".

Σελίδες