Μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής που θα τονίζει την έντονη αντίθεση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΚ και τη διαχείριση των Λιμένων της Θάσου και της Ηρακλείτσας από την πολιτιεία καλεί τους φορείς του Νομού Καβάλας να συνυπογράψουν η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

 

Αγαπητοί/ες,

Σε ομιλία του στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε την εξ ολοκλήρου πώληση των Οργανισμών Λιμένος σε ιδιώτες και τη μεταβίβαση του ελέγχου των λιμενικών εγκαταστάσεων των Δήμων και των Κοινοτήτων της χώρας, στην Πολιτεία. Γίνεται αντιληπτό ότι με αυτό τον τρόπο, τίθεται εν αμφιβόλω ο δημόσιος χαρακτήρας των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των λιμενικών εγκαταστάσεων.

 

Σε ό,τι αφορά την ΠΕ Καβάλας, υπάρχει ο κίνδυνος τα τέσσερα λιμάνια που διαχειρίζεται ο ΟΛΚ να περάσουν σε χέρια ιδιωτών, καθώς επίσης και τα δημοτικά λιμάνια της Θάσου και της Ηρακλείτσας. Υπάρχει, επίσης, πάντα ο κίνδυνος, μετά από αυτές τις εξελίξεις να μην ολοκληρωθεί και η παραχώρηση του καρνάγιου και του πάρκου Φαλήρου στον Δήμο Καβάλας.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν ολοκληρωθούν οι παραπάνω παρεμβάσεις, η κοινωνία της Καβάλας και οι φορείς διαχείρισης των λιμένων θα χάσουν ένα μεγάλο ποσό κερδών/ανά χρόνο, καθώς και τη δυνατότητα αξιοποίησης των χερσαίων τμημάτων τους προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Επίσης, ο όποιος σχεδιασμός για τις συνδυασμένες μεταφορές σταματά να υφίσταται, αφού ο ιδιώτης θα λαμβάνει υπόψιν του το ίδιον όφελος και όχι τις ανάγκες της κοινωνίας και την ανάπτυξη της περιοχής.

 

Σας καλώ να συνυπογράψουμε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής, η οποίο θα τονίζει την έντονη αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΚ και στη διαχείριση των δημοτικών λιμένων της Θάσου και της Ηρακλείτσας από την Πολιτεία. Μόνο ως μία γροθιά θα καταφέρουμε να σταματήσουμε το ξεπούλημα της περιούσιας που ανήκει στην κοινωνία της ΠΕ Καβάλας.

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Ελευθεριάδου Τάνια