Υποτροφίες

Η Πολιτική Ακαδημία "Political Academy", προσφέρει δύο υποτροφίες σε πολίτες νεαρής ηλικίας του Δήμου Καβάλας, μετά από πρωτοβουλία της στιχουργού και ποιήτριας, Σάννυ Μπαλτζή.

Στη χορήγηση 15 υποτροφιών σε νέους φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, προχώρησε η Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, στην μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη ΦΝΘ, Προκοπίου.

15 υποτροφίες σε φοιτητές χορηγεί και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στη μνήμη του μακαριστού Προκόπιου.

Δεκαπέντε υποτροφίες σε προπτυχιακοὺς φοιτητὲς από το Νομό Καβάλας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες δωρίζει και φέτος η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 η χορήγηση 15 υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς τιμούν τον Καβαλιώτη συνάδελφο τους Γιάννη Χατζηιωσηφίδη.

Το πρωί του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου 2022 τελέστηκε από τον μητροπολίτη στέφανο η καθιερωμένη λειτουργία για το νέο έτος στην εκκλησία του Απόστολου Παύλου.

Απὸ την Ιερὰ Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται, ότι, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.

Απὸ την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με απόφαση του Μητροπολίτη Στεφάνου, και σύμφωνα με όσα ορίζονται στην ιδιόγραφη διαθήκη του μακαρι

Σε 30 πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστήμιων απονεμήθηκαν οι υποτροφίες COSMOTE, συνολικού ύψους 520.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, κατά τη διάρκεια ψηφιακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για αυτόν τον σκοπό.

 

Η απονομή των υποτροφιών, αξίας 1.500 € η κάθε μία και συνολικής αξίας (15 x 1.500 €) 22.500 € θα γίνει με την επίδοση ισόποσων τραπεζικών επιταγών από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο στους υποτρόφους φοιτητές μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας της 1ης  Ιανουαρίου 2021 (περί ώρα 9.15 π.μ.) στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας

Με τον επιστημονικό σύμβουλο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, Κώστα Λαλένη, ο οποίος συνοδεύονταν από την Μαρία Μυλωνά, μέλος του ΙΚΚΙΚ, συναντήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

 

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2020 ξεκινά και οι πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, έως και τις 22 Οκτωβρίου 2020 στο www.cosmote-scholarships.gr.

 

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στους Εφημερίους των Ενοριών τους, έως τέλους Σεπτεμβρίου, για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικὰ, για την εξέταση και αξιολόγηση της αιτήσεώς τους απὸ την ορισθείσα Τριμελὴ Επιτροπὴ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ” ανακοινώνει ότι οι δέκα (10) υποτροφίες «ΦΙΛΟΜΕΝΗΣ ΣΚΟΥΡΣΗ» θα δοθούν και για το 2020-2021.

 

Κατόπιν τούτου, το Δ.Σ. του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. κάλεσε τους τοπικούς φορείς να αποδεχθούν την προπεριγραφόμενη πρότασή του και να συνδράμουν έμπρακτα τη σχετική προσπάθεια, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους για την κοινωνική, οικονομική και επιστημονική ανάπτυξη της πόλης μας.

To Δ.Σ. του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. καλεί τους τοπικούς φορείς να αποδεχθούν την προπεριγραφόμενη πρόταση και να συνδράμουν έμπρακτα στη σχετική προσπάθεια, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για την κοινωνική, οικονομική και επιστημονική ανάπτυξη της Καβάλας.

Στην χορηγία υποτροφιών σε δύο αποφοίτους μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) προχώρησε και φέτος ο όμιλος της Energean. Οι υποτροφίες αφορούν αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνει στην Ξάνθη, με την υποστήριξη της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ), ενημερωτική παρουσίαση για τις υποτροφίες που προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες  της

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, για την προσφορά τους στην περιοχή 7 υποτροφιών και συγκεκριμένα:

Το KEK ΓΣΕΒΕΕ και το IME ΓΣΕΒΕΕ, ως εταίροι της σύμπραξης φορέων των οργανώσεων ‐ δομών των κοινωνικών εταίρων ΙΝΕ & ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ & ΚΕΚ ΓΣΕ