Η Πολιτική Ακαδημία "Political Academy", προσφέρει δύο υποτροφίες σε πολίτες νεαρής ηλικίας του Δήμου Καβάλας, μετά από πρωτοβουλία της στιχουργού και ποιήτριας, Σάννυ Μπαλτζή.

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου με τους όρους συμμετοχής αναφέρει τα εξής:

“Η πρώτη Ελληνική Πολιτική Ακαδημία "Political Academy", κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της Καβαλιώτισσας τραγουδίστριας, μουσικοσυνθέτριας και ποιήτριας, Σάννυς Μπαλτζή, προσφέρει δύο υποτροφίες σε πολίτες νεαρής ηλικίας του Δήμου Καβάλας (μία γυναίκα και έναν άνδρα χαμηλού εισοδηματικού κλιμακίου), οι οποίοι έχουν τη διάθεση και το κουράγιο να ασχοληθούν ενεργά με το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 

 

Οι βασικοί όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του "Political Academy": 

  • Οι υποψήφιοι να μην έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους 
  • Μέχρι την ημερομηνία ανακοίνωσης των Υποτρόφων, να μην έχουν λάβει υποτροφία από άλλο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα >1.500€ 
  • Για τους άνδρες υποψηφίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναβολής κατάταξης τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή η απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις 
  • Κατά την εξέταση των φακέλων θα ληφθεί υπόψη το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του κάθε ενδιαφερομένου 
  • Η αίτηση (σύντομο βιογραφικό, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, φωτοτυπία ταυτότητας, φορολογικής δήλωσης και δικαιολογητικών στρατολογικού γραφείου) υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στο email: [email protected]

 

Βασικός στόχος της Political Academy είναι να αναδείξει και να αναπτύξει γνώσεις, απόψεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την άσκηση του υπέρτατου δικαιώματος στη δημοκρατία: την ισότιμη και απρόσκοπτη συμμετοχή στα κοινά.

 

Η παρακολούθηση των μαθημάτων να γίνεται με μικτό τρόπο. Ο κύκλος των θεματικών θα γίνεται με τηλεεκπαίδευση, ενώ ο κύκλος των ειδικών εισηγητών - προσωπικοτήτων θα γίνεται δια ζώσης, σε ειδικά επιλεγμένα αμφιθέατρα. 

 

Οι διαλέξεις από προσωπικότητες της πολιτικής θα λαμβάνουν χώρα σε αίθουσες μεγαλύτερης χωρητικότητας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, με προοπτική αντίστοιχων ομιλιών σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

 

Η “Political Academy” έχει εξασφαλίσει και συνεχίζει να διευρύνει συνεργασίες με κορυφαία ιδρύματα και πανεπιστημιακές κοινότητες και φιλοξενεί κορυφαίες προσωπικότητες για διάδραση σε κάθε τομέα της πολιτικής.

 

 Το πλήρες και ειδικά σχεδιασμένο ακαδημαϊκό έτος έχει διάρκεια μαθημάτων 300 ώρες & 60 ώρες ζωντανές συναντήσεις. 

 

Τέλος, η Political Academy προσφέρει τη δυνατότητα προνομιακής τιμής (έκπτωση διδάκτρων 25%), σε διοικητικά στελέχη του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις που αφορούν στη δημόσια διοίκηση και την πολιτική επικοινωνία.”