Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας

Την Ομοσπονδία επαγγελματοβιοτεχνών ευχαριστεί ο Σύλλογος Επαγγελματιών Νέας Περάμου.

Αρκετές παραπολιτικές ειδήσεις είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας με θέμα την ανάπτυξη το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου στη Μεγάλη Λέσχη.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας συμμετείχε στις εργασίες της 52ης εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης της ΓΣΕΒΕΕ την 24 και 25 Σεπτεμβρίου  στην Αθήνα.

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 6 Απριλίου απευθύνει στα μέλη της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Καβάλας. Η Ομοσπονδία ζητά μέτρα στήριξης για να αποφευχθούν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.

Για πάνω από δυο χρόνια έχουν καθυστερήσει οι καταβολές επιχορηγήσεων σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση των απασχολημένων αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας. 

Αρωγοί στη δράση αυτή ήταν οι χορηγοί μας αλλά και το ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο - λύκειο Καβάλας που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της δράσης με επιτυχία.

Τα δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ENERGEAN OIL, αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων.

Έπειτα από τις έντονες ανησυχίες των μελών της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας σχετικά με τον υποχρεωτικό έλεγχο πιστοποιητικών αλλά και ταυτοπροσωπίας των καταναλωτών, ο δικηγόρος κ. Στράτος Αναστασιάδης κλήθηκε από τη Διοίκηση της ΟΕΒΕΚ να πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με τους ενδεχόμενους «νομικούς κινδύνους» που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι υπάλληλοι κατά την διάρκεια των ελέγχων αυτών.

Όπως επισημαίνουν, παρά το γεγονός ότι προσπάθησαν να το αποφύγουν οι επαγγελματίες στον κλάδο των ψητοπωλείων είναι αναγκασμένοι να αυξήσουν τις τιμές ενώ στο εξής η υπηρεσία deliveryθα χρεώνεται με το ελάχιστο ποσό. 

Την επιτάχυνση των ελέγχων των δικαιολογητικών για τη χορήγηση της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας. 

Η ΟΕΒΕ Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος συναδέλφου Αναστάσιου Μεταξά την Παρασκευή 18/09/2020 και ώρα 19.30 στο θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος». Δεδομένου των περιοριστικών μέτρων λόγω  COVID

Η ανταποδοτικότητα μπορεί να επιτευχθεί τόσο έμμεσα (μεσομακροπρόθεσμα) με προγράμματα ανταποδοτικής στήριξης των Δήμων όπως έχει εξαγγελθεί ήδη από το Υπουργείο Εσωτερικών όπως και από το Υπουργείο Μετανάστευσης (πρόγραμμα Ταμείου Αλληλεγγύης), όσο και άμεσα μέσω του τρόπου λειτουργίας της φιλοξενίας.

Στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην έδρα της,  μετά την άρση των μέτρων, προχώρησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας αποφασίζοντας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τοποθέτηση 27 κατασκευών με μηνύματα για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας, από τα μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΕ Καβάλας, σε όλη την ΠΕ Καβάλας και Θάσου σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους επαγγελματιών

Στο πλαίσιο σχεδιασμού στήριξης της τοπικής οικονομίας και επιχειρήσεων η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας προχώρησε σε δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Ρένο Χαραλαμπίδη