Την επιτάχυνση των ελέγχων των δικαιολογητικών για τη χορήγηση της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης στις επιχειρήσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας. 

 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων μόλις 1.047 αιτήματα έχουν ελεγχθεί σε όλη την περιφέρεια από τα οποία μόλις τα 323 αντιστοιχούν σε επιχειρήσεις του νομού Καβάλας 

 

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 

Μετά  την ενημέρωση μας για το πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ, και έχοντας παρέλθει σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη του προγράμματος και την μετέπειτα ανάληψη του προγράμματος στις 13/7/21 από το υποκατάστημα Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. ΑΜΘ, διαπιστώσαμε πως μόλις 1.047 αιτήματα έχουν διεκπεραιωθεί σε όλη τη περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τα οποία 323 αντιστοιχούν στο Ν. Καβάλας.

 

Για τον λόγο του ότι η Μη Επιστρεπτέα Προκαταβολή αποτελεί ένα ποσό ζωτικής σημασίας για τις εν λόγω επιχειρήσεις καλούμε τους υπεύθυνους για την διεξαγωγή του προγράμματος, συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το υποκατάστημα Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. ΑΜΘ, να προχωρήσουν στις ανάλογες ενέργειες ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των επωφελούμενων επιχειρήσεων, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη ότι σε άλλες περιφέρειες σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα ή ακόμα προχωρούν σε πραγματοποίηση δεύτερων ανάλογων προγραμμάτων.

 

Αναμένοντας τις ενέργειές σας με στόχο την επιτυχή και γρήγορη ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

Εκ της Διοικήσεως