γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Αρκετές παραπολιτικές ειδήσεις είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας με θέμα την ανάπτυξη το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου στη Μεγάλη Λέσχη.

 

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και την Ο.Κ.Ε. και προσκεκλημένο τον πρόεδρο τής Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά.

 

Η εκδήλωση είχε τον χαρακτήρα της διαβούλευσης. Τοπικοί βουλευτές αλλά και φορείς κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους επαγγελματίες με τη βοήθεια δημοσιογράφου συντονιστή.

 

Παρόντες ήταν 2 βουλευτές από τη ΝΔ και η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όταν έφτασε η σειρά για ερώτηση ενός από τους δύο βουλευτές της ΝΔ, ο συντονιστής τον ρώτησε για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκείνος με τη βοήθεια του λαπ τοπ που είχε μπροστά του άρχισε να απαντά σε ερώτηση για το ΕΣΠΑ και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

 

Εκείνη την ώρα παρενέβη ο συντονιστής για τον διορθώσει ότι απαντάει σε λάθος ερώτηση. Έκπληκτη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του λέει ότι μπέρδεψε τις ερωτήσεις με τις απαντήσεις όπως το γνωστό ανέκδοτο που σε ρωτάνε πόσο ετών είσαι και απαντάς το όνομά σου.

Με τον βουλευτή της ΝΔ να της απαντά γιατί εσύ δεν έχεις τις ερωτήσεις; Όχι φυσικά του απάντησε η βουλευτής.

 

Αυτό το αστείο του πράγματος…

 

Στα σοβαρά… η συγκεκριμένη εκδήλωση έδωσε κι άλλο παραπολιτικό, αφού αργότερα η Ομοσπονδία έκοψε βασιλόπιτα σε γνωστό καφέ της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Γιώργου Καββαθά κι ενώ ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. έκανε κριτική στην κυβέρνηση ο Κίμωνας Παπαδόπουλος σηκώθηκε έξαλλος από τη καρέκλα του για να πει σε έντονο ύφος «δηλαδή τι μας λέτε να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ;» και αποχώρησε από την αίθουσα.

 

Όπως είναι φυσικό υπήρξε ένταση με τον κ. Καββαθά να εξηγεί πως η κριτική γίνεται σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

 

Πάντως ας σημειωθεί ότι η κριτική Καββαθά δεν ενόχλησε τον βουλευτή της ΝΔ που ήταν παρών. Αντιθέτως, στήριξη παρείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας (αναμένεται να είναι κι αυτός υποψήφιος με τη ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές) ο οποίος είπε ότι διαχρονικά ο κ. Καββαθάς ασκεί κριτική στα συγκεκριμένα θέματα.