Κατά τη διάρκεια της Δραμοινογνωσίας από τις 11 έως τις 18 Μαΐου κυρίαρχο στοιχείο θα είναι το κρασί αλλά και η τοπική γαστρονομία, με δεκάδες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν γευσιγνωσία, μουσική αλλά και σεμινάρια για το κρασί...
Στις 27 και 28 Μαρτίου η "Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΑΕ ΟΤΑ", θα διοργανώσει δράσεις για τον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία, με στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
O Θάσιος chef, Γιάννης Μαρινόπουλος, παρουσίασε μία μοντέρνα κουζίνα που βρίσκεται σε σύνδεση με τις γευστικές ρίζες της Θάσου, σε μία βραδιά γευσιγνωσίας στην Αθήνα, με τίτλο “Symposio at Ark”, στις 20 Μαρτίου.
Θάσος, Καβάλα και Δράμα βρίσκονται μέσα στους γαστρονομικούς προορισμούς της Μακεδονίας που αναδείχθηκαν καλύτεροι παγκοσμίως στην ψηφοφορία του φημισμένου οδηγού Taste Atlas...
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε δράσεις στην 88η ΔΕΘ, που ανέδειξαν την πλούσια πολιτιστική και γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής.
O Θάσιος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος και το εστιατόριο Lost Sheep, του ξενοδοχείου "A for Art" στη Θάσο, βραβεύτηκε στην εκδήλωση “Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024”, στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων, που απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace".
Τα Επιμελητήρια Καβάλας, Δράμας και Τρικάλων συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Τουρισμός και Γαστρονομία ως πυλώνας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης του τόπου» στο Επιμελητήριο Καβάλας.
Το επιμελητήριο Καβάλας σε μια προσπάθεια να προωθήσει την τοπική γαστρονομία αλλά και να δώσει ιδέες και τρόπους πως το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να αναπτυχθεί παρουσίασε το Σάββατο 17 Ιουνίου το δίκτυο «Meteorisimo».
Όχι μόνο «σαν τι Θάσο δεν έχει», αλλά τουρίστες που την επισκέφθηκαν πριν χρόνια, ενώ έχουν γυρίσει και άλλα νησιά της χώρας επιστρέφουν στο μέρος που λάτρεψαν και εκθειάζουν τη Θάσο απέναντι σε άλλους προορισμούς.