Απόστολος Μουμτσάκης

Πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο το 2ο Διεθνές Συμπόσιο (International Sille Symposium), με θέμα τα 100 χρόνια από την ανταλλαγή των πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, για την δωρεάν αποτέφρωση νεκρών ζώων συντροφιάς.

“Υπάρχουν συνδημότες μας που ζουν στα όρια της φτώχειας. Αυξήθηκε πολύ ο αριθμός την εποχή της πανδημίας και το βλέπω και από τις αιτήσεις στον Δήμο για οικονομική βοήθεια. Το καλοκαίρι με τη βοήθεια των τουριστικών επαγγελμάτων είναι καλύτερα, όμως το χειμώνα είναι δύσκολα”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο κεντρικό magazino του KavalaNews 102,8 και τον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

Σχεδόν 1,5 εκατ. Ρουμάνους τουρίστες περιμένει φέτος η Ελλάδα με την μερίδα του λέοντος να παίρνει η Θάσος αλλά και η Καβάλα.

Κλείνει η δεύτερη λαϊκή της Καβάλας, στην περιοχή της Καλαμίτσας, όπως αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο. Υπάρχουν σκέψεις για την ίδρυση νέας, με καινούριο όνομα. 

Πολλά είναι τα παράπονα κατοίκων του Κρυονερίου για αγέλες αδέσποτων σκύλων που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, επισκέφθηκε την Πέμπτη (3/6) το Κρυονέρι, όπου είχε την ευκαιρία ν

Τεστ κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό της Καβάλας πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία από το πρωί της Τρίτης (6/4). 

 

Ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών. Ταυτόχρονα, επιστρέφουν στις νέες «συνήθειες» που έχει επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού.

 

Σε πάνω από πέντε εκαττομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές στον Δήμο Καβάλας από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, ενώ υπάρχουν κάποιες που φτάνουν μέχρι και 3.500 ευρώ που δεν έχουν πληρωθεί. 

 

Ανεξίτηλο στη μνήμη παραμένει, 26 χρόνια μετά, το τραγικό βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 1994 όταν κατέπεσε στην Τερψιθέα Δράμας, ελικόπτερο τύπου Χιούι και έχασαν τη ζωή τους δέκα δασοκομάντος καθώς επέστρεφαν από την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς.

 

«Κατάληψη» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας έκαναν μικροί μαθητές οι οποίοι κοιμήθηκαν στρωματσάδα αφού πρώτα έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Επιστημονικό, Πολιτιστικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας, από τις 15 έως τις 23 Νοεμβρ