Ο Αντιδημάρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης, επισκέφθηκε την Πέμπτη (3/6) το Κρυονέρι, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία εμβολιασμού των σκύλων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων. 

 

Ο κ. Μουμτσάκης συνεχάρη την ομάδα διαχείρισης αδέσποτων ζώων και ζώων συντροφιάς του Δήμου Καβάλας για τον άριστο επαγγελματισμό με τον οποίο εκτελούν τα καθήκοντα τους, ενώ συνομίλησε με τους Ισπανούς εθελοντές, Sara Rentonto, Paula LIorente Rodriguez και Ignasio Moreno Munoz, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο συγκεκριμένο καταφύγιο, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

 

 Σύμφωνο Συνεργασίας 

 

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Καβάλας και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Πυθία", προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 13 Απριλίου 2021, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και η νόμιμη εκπρόσωπος του εν λόγω φορέα, Ιωάννα Καλλιστρίδου. 

 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών προβλέπει την παροχή εθελοντικής εργασίας στο καταφύγιο περισυλλογής και περίθαλψης άγριων ζώων που βρίσκεται στο Κρυονέρι και τη δημιουργία ιστοσελίδας που θα αφορά τις δραστηριότητες του καταφυγίου

 

Οι δυο εθελοντές αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Μαΐου και θα έχουν την ευθύνη για τη διαμόρφωση των χώρων του καταφυγίου, για το τάισμα και το πότισμα των ζώων, καθώς επίσης και για την κατασκευή σκυλόσπιτων από ανακυκλώσιμα υλικά που θα παρέχουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, στο πλαίσιο του προγράμματος της Κυκλικής Οικονομίας, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας. 

 

Οι εθελοντές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εβδομαδιαία βάση (Δευτέρα-Παρασκευή / 15 ώρες), ενώ το πρόγραμμα θα  ολοκληρωθεί στις 31/3/2023.

 

Δείτε Φωτογραφίες: