Ανεξίτηλο στη μνήμη παραμένει, 26 χρόνια μετά, το τραγικό βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 1994 όταν κατέπεσε στην Τερψιθέα Δράμας, ελικόπτερο τύπου Χιούι και έχασαν τη ζωή τους δέκα δασοκομάντος καθώς επέστρεφαν από την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς.

 

Το πρωί της Κυριακής (27/9) τελέστηκε μνημόσυνο στο μνημείο των δασοκομάντος στην περιοχή της Ισχθυόσκαλας στην Καβάλα, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία μελών του συλλόγου καταδρομέων Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», συγγενών και των αρχών του τόπου.
 

«Είμαστε παρών όπως κάθε χρόνο να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των παιδιών που με την αυτοθυσία τους έδωσαν το παράδειγμα και σε εμάς, να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δάση μας», δήλωσε ο πρόεδρος συλλόγου καταδρομέων Καβάλας, Ιορδάνης Κωνσταντινίδης.

 

 «Αυτά τα παιδιά έπεσαν με αυτοθυσία στην προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος. Είναι στη γειτονιά των αγγέλων και χαίρονται τα δάση του παραδείσου χωρίς να χρειάζεται να τα κατασβήνουν. Ο σύλλογος μας είναι παντού, να βοηθάει το συνάνθρωπό μας» είπε φορτισμένος συναισθηματικά το μέλος συλλόγου καταδρομέων Καβάλας, Παρασκευάς Ατζεμιδάκης.

 

Ο Γιώργος Λιάπης, αδερφός του αδικοχαμένου Εμμανουήλ Λιάπη, με συγκίνηση δήλωσε: «Αυτά τα παιδιά έδωσαν τη ζωή τους για να αναπνέουμε εμείς. Εύχομαι το παράδειγμα τους να το μιμηθούν πολλοί νέοι Να αγαπούν τα δάση, το περιβάλλον μας. Τα παιδιά να μείνουν αθάνατα στις μνήμες και στις ψυχές των ανθρώπων» 

 

Γιάννης Πασχαλίδης (βουλευτής Καβάλας ΝΔ) : Αφιέρωσαν τη ζωή τους για την προστασία των δασών και της πατρίδας. Συγχαρητήρια στον σύλλογο καταδρομέων που κάθε μέρα τους τιμά.

 

Κώστας Αντωνιάδης (αντιπεριφερειάρχης Καβάλας) : «Το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι η θυσία τους πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και ανδρείας για όλους».

 

Σταύρος Κιβράκης (προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καβάλας): «Σήμερα είμαστε εδώ να αποτίσουμε φόρο τίμής στα παλικάρια που χάθηκαν άδικα σε ένα πολύ υψηλού συμβολισμού καθήκον»

 

Απόστολος Μουμτσάκης (αντιδήμαρχος Καβάλας): «Ως μία οργανωμένη πολιτεία οφείλουμε να τιμούμε τους νεκρούς μας, γιατί τιμώντας τους νεκρούς μας γνωρίζουμε την ιστορία μας και ποιοι πραγματικά είμαστε.