Σε πάνω από πέντε εκαττομμύρια ευρώ ανέρχονται οι οφειλές στον Δήμο Καβάλας από τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση, ενώ υπάρχουν κάποιες που φτάνουν μέχρι και 3.500 ευρώ που δεν έχουν πληρωθεί. 

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 5,5 εκατ. ευρώ την δεκαετία 2007-2017 και οι οφειλέτες υπολογίζονται στους δύο χιλιάδες, ενώ για την τελευταία τριετία 2017-2020 ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί.
 

 

Πετούσαν τις κλήσεις

 

"Έχουμε κλήσεις που ξεκινούν από 20 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 3.500 ευρώ. Κάποιοι μπορεί να τις πέταξαν, κάποιοι μπορεί να μην τις είδαν.Έχει ξεκινήσει η επεξεργασία των στοιχείων εδώ και περίπου ένα χρόνο¨, λέει στο KavalaNews.GR o αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης.

 

"Υπάρχει το σχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή για εξόφληση οφειλών σε δόσεις. Μία από τις παραγράφους αναφέρει ότι αν πληρώσεις το ποσό που οφείλεις γλιτώνεις όλες τις προσαυξήσεις. Για παράδειγμα κάποιος που δέχθηκε κλήση το 2007 η προσαύξηση 1% τον μήνα. Μπορεί να έχει φτάσει και 160 ευρώ. Λεπτομέρειες και κάποιους τρόπους που θα πληρώσουν οι πολίτες τα χρέη θα δοθούν από τον Δήμο Καβάλας τις επόμενες ημέρες", λέει ο κ. Μουμτσάκης.
 

 

Απέσυραν τις 120 δόσεις για χρέη σε Δήμους

 

Σύμφωνα με το enikonomia.gr, τα «μηνύματα» προς τους υπερχρεωμένους που αναμένουν μια «γενναία» ρύθμιση για να διευθετήσουν τις οφειλές τους, δεν εξαντλήθηκαν εκεί: Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, αποσύρθηκε και επανακατατέθηκε στη Βουλή... με άλλους όρους, πριν καν ψηφιστεί, η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς τους Δήμους σε 120 δόσεις.

 

Αρχικά η διάταξη επέτρεπε ακόμη και σε παλαιούς οφειλέτες –όπως για παράδειγμα εκείνους που είχαν λάβει πρόσφατα ειδοποιητήρια για να εξοφλήσουν «φουσκωμένα» πρόστιμα 5 και 6 ετών πίσω από παράνομη στάθμευση- να καταβάλλουν τα χρέη τους σε 120 δόσεις... Η διάταξη όμως αποσύρθηκε και επαναδιατυπώθηκε και βάση της νέας διατύπωσης δίνεται η δυνατότητα για εξόφληση μέχρι και σε 100 δόσεις -και όχι 120 όπως αρχικά- μόνον των χρεών που «γεννήθηκαν» την περίοδο της πανδημίας, εξαιρώντας έτσι παλαιότερα χρέη.

 

Συγκεκριμένα, μέχρι και σε 100 δόσεις θα μπορούν να διευθετηθούν τα χρέη που βεβαιώθηκαν σε ΟΤΑ από τις 15 Φεβρουαρίου του 2020 και μετά ή θα βεβαιωθούν έως και τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.