Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης και η Θεατρική του Ομάδα συμμετέχουν για πρώτη φορά στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, με τη θεατρική παράσταση «Το Σακάκι που Βελάζει», του Στανισλάβ Στρατίεβ (μετάφραση Βασίλη Σκουβακλή). Οι Αγώνες Τέχνης θα πραγματοποιηθούν από τις 28/2/2019 έως τις 2/3/2019 στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Το σχολείο θα εκπροσωπήσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, αλλά και το Δήμο Παγγαίου, καθώς είναι το μοναδικό σχολείο της Π.Ε. Καβάλας που συμμετέχει στο διαγωνισμό. Επίσης είναι το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο πανελληνίως που έχει δηλώσει συμμετοχή στους Αγώνες Τέχνης.

 

 

Η παράστασή, παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο κοινό του Δήμου Παγγαίου, θα διαγωνιστεί την Πέμπτη 28/ 2 στις 14:15 και υπάρχει δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησής μέσω διαδικτύου (livestreaming) από την  ιστοσελίδα www.livemedia.gr.

 

 

Η συμμετοχή   του σχολείου στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης, εντάσσεται στο συνολικό Σχέδιο Δράσηςπου έχει εγκριθεί με τίτλο «Πολιτιστική Αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης». Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ", μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Το 1οΕΠΑΛ Ελευθερούπολης ευχαριστεί το Δήμο Παγγαίου, για τη συνεισφορά του, του ποσού 1000 €, για τη μετακίνηση και τη διαμονή των μαθητών στη Θεσσαλονίκη.