Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ στο νομό Καβάλας Σάββα Τακίδη έστειλε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με θέμα τις συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση που συνεχίζουν όλη την εβδομάδα να προκαλούν προβλήματα σε σπίτια, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις

 

Η δήμαρχος επισημαίνει στην επιστολή της ότι το φαινόμενο των συχνών και παρατεταμένων διακοπών «εκφεύγει πλέον των σύνηθων βλαβών» και ζητά εξηγήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά και μια ενημέρωση για το πως σκοπεύουν να αποκαταστήσουν οριστικά τα προβλήματα. 

 

Η επιστολή της είναι η εξής: 

 

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Το τελευταίο  χρονικό διάστημα παρατηρούνται συχνές, ενίοτε και πολύωρες, διακοπές ρεύματος στα όρια του Δήμου Καβάλας.

Αποκορύφωμα ήταν η πολύωρη διακοπή ρεύματος την 9η-1-2019, καθώς και η χθεσινοβραδινή και η σημερινή επίσης διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Καβάλας, μεταξύ αυτών και σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Καβάλας.

 

Αυτές οι συχνές και πολύωρες διακοπές δημιουργούν πλείστα και σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των δομών, των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των νοικοκυριών και φυσικά στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ των οποίων διακινδυνεύεται ακόμη και η ίδια τους η ζωή, ιδίως στις περιπτώσεις  όπου είναι απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη.

 

Παρέλκει να τονίσει κανείς τις ζημιές οι οποίες προκαλούνται τόσο σε οικοσυσκευές, συσκευές ελεύθερων επαγγελμάτων και επιχειρήσεων, καθώς και στην αναπόδραστη μείωση τζίρου στην ιδιωτική και όχι μόνο, οικονομία του Δήμου μας.

 

Το φαινόμενο αυτό εκφεύγει πλέον των ορίων -κατά την ταπεινή άποψη μας - σύνηθων ενδεχομένως βλαβών.

 

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για το ποιες ακριβώς είναι οι αιτίες αυτών των φαινομένων, τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για την οριστική αποκατάσταση των βλαβών αυτών.

 

Με τιμή

Η Δήμαρχος Καβάλας

Δήμητρα Τσανάκα