Δεν καταχωρήθηκε, όπως φαίνεται, το αίτημα των 10 μελών του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς αυτό κατατέθηκε ηλεκτρονικά και όχι εγγράφως. Αυτό υποστηρίζουν τα 10 μέλη σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα, καλώντας και τώρα τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να συγκαλέσει άμεσα Δ.Σ. πριν το Συλλαλητήριο. 

 

Τονίζουν δε ότι "τα προβλήματα του νομού μας απαιτούν ταχύτητα και ομαδικότητα" και ότι αυτά είναι "πάνω από πρόσωπα και παρατάξεις" ενώ εύχονται να μην τεθεί άλλο γραφειοκρατικό εμπόδιο στη σύγκληση του Δ.Σ. 

 
Σχετικά με το συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια, οι παρατάξεις των Ζησίμου-Παπαδόπουλου τονίζουν ότι η συμμετοχή του Επιμελητηρίου "δεν μπορεί να περιοριστεί σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις 2-3 ανθρώπων, ούτε στην τυπική συμμετοχή ορισμένων εκπροσώπων του φορέα στο". 
 
 

Η νέα ανακοίνωση των 10 μελών του Δ.Σ. είναι η εξής

 

Δέκα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας ζητήσαμε τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, χρησιμοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε εδώ και χρόνια στο Επιμελητήριο: μέσω email. 

 

Με έκπληξή μας, λάβαμε (επίσης με email) την απάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου, ο οποίος υποστηρίζει ότι για τη συνεδρίαση που ζητάμε πρέπει να καταθέσουμε έντυπο αίτημα (τυπωμένο σε χαρτί). 

 

Σήμερα το πρωί, αφού τυπώσαμε το email ...που δεν είχε γίνει δεκτό, καταθέσαμε (με τον παλιό τρόπο) το έγγραφο που ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα θέσει άλλο γραφειοκρατικό εμπόδιο στη συνεδρίαση, που ούτως ή άλλως είναι υποχρεωμένος από το νόμο να συγκαλέσει. 

 

Η αντίδραση των επιχειρηματιών στα διόδια δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις 2-3 ανθρώπων, ούτε στην τυπική συμμετοχή ορισμένων εκπροσώπων του φορέα στο συλλαλητήριο. 

 

Οι περιστάσεις απαιτούν δυναμική, πρωτότυπη και ουσιαστική κινητοποίηση, όπως ταιριάζει στην ιστορία του θεσμού. 

 

Χρόνος υπάρχει. Καλούμε εδώ και τώρα τον πρόεδρο του Δ.Σ. και πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατόπιν του αιτήματός μας, το αργότερο έως το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, πριν το συλλαλητήριο για τα διόδια. 

 

Τα προβλήματα του νομού μας απαιτούν ταχύτητα και ομαδικότητα. Τα προβλήματα είναι πάνω από πρόσωπα και παρατάξεις. 

 

 

Τα μέλη του Δ.Σ. 

Ζησίμου Παύλος

Παπαδόπουλος Κίμων

Ανανιάδης Βασίλειος

Βακιρτζή Έλσα

Καραγιαννίδης Αντώνης

Κουρτίδου Ειρήνη

Μπίλιας Αναστάσιος

Νούση Κατερίνα

Παπαδάκης Χρήστος

Τσουμάκης Παύλος