διόδια

Συνεχίζουν να ισχύουν (άγνωστο για πόσο) οι δωρεάν μετακινήσεις για τις τοπικές κοινωνίες που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό.

Νέες αυξήσεις στα διόδια, αυτή τη φορά της Οδού Εγνατία, προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Όπως εξήγησε στο KavalaNews.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδός ΑΕ Κωνσταντίνος Κουτσούκος από τις συγκεκριμένες αυξήσεις που θα γίνουν σταδιακά τα επόμενα τρία χρόνια εξαιρείται η Εγνατία Οδός.

Τραγική εντύπωση προκαλεί το περιστατικό που συνέβη πριν από δύο χρόνια στην παραλία Οφρυνίου του Ν. Καβάλας.

Διόδια στην Εγνατία Οδό κλήθηκαν να πληρώσουν για ακόμα μια φορά υδροφόρες από τους Δήμους νομού Καβάλας που βοηθούν στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Να είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων από τα πλευρικά διόδια του Αγίου Ανδρέα τις ώρες και τις ημέρες αιχμής ζητά από την Εγνατία οδό ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Σαν σήμερα στις 31 Μαΐου του 2018 το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας συνεδρίαζε επάνω στην Εγνατία Οδό στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην εταιρεία πως σύσσωμη η Καβάλα ήταν αντίθετη στην κατασκευή μετωπικού σταθμού διοδίων έξω από την πόλη.

Το φθινόπωρο του 2022 άρχισε η λειτουργία των διοδίων της Νέας Καρβάλης. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν και μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας επιφορτίζονται με μεγάλο κόστος διέλευσης.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τονίζοντας πως η άρνηση στους Καβαλιώτες για ελεύθερη διέλευση από τα νέα μετωπικά διόδια, είναι μία πολιτική επιλογή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κ. Καραμανλή.

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή θα έχει στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης. 

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, προσθέτοντας ότι σταδιακά θα αρχίσουν να μπαίνουν χιλιομετρικές χρεώσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των νέων διοδίων στην Καβάλα.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Καβάλας για την λειτουργία των διοδίων στην Καβάλα.

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ενημερώνει ότι από τις 10 Νοεμβρίου ξεκινά η λειτουργία του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων Καβάλας στην Άσπρη Άμμο.

Παρατείνονται τα κυκλοφοριακά μέτρα στο ύψος της οδού Εγνατία όπου πραγματοποιούνται τα έργα κατασκευής μετωπικού σταθμού διοδίων μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Η οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους εργαζόμενους, έχει φτωχοποιήσει και ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών.

Άρχισε η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του εμπορικού Λιμανιού της Καβάλας. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει παρέμβαση για την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων και των επαγγελματιών της Καβάλας.

Το ζήτημα της κατασκευής και λειτουργίας των νέων πλευρικών διοδίων στην περιοχή της Άσπρης Άμμου έθεσαν με ερώτησή τους η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίκος Παππάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης απέστειλε σήμερα 21/9/2022 επιστολή και στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών. 

"Η έναρξη λειτουργίας των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων της Εγνατία Οδός Α.Ε., στην Άσπρη Άμμο και στον Άγιο Ανδρέα, σφίγγει τη θηλιά γύρω απ' το λαιμό των πολιτών του νομού Καβάλας", επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

Την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Καβάλας από τα διόδια των Άσπρων Χωμάτων ζητά από την Εγνατία Οδό ΑΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης.

Έναρξη λειτουργίας τις επόμενες ημέρες για δύο πλευρικούς σταθμούς διοδίων στην Καβάλα σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των πλευρικών διοδίων στον κόμβο του λιμανιού Φίλιππος Β’ στην Καβάλα.

Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής μετωπικών διοδίων στην Εγνατία οδό στο ύψος της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ).

Φτηνότερα διόδια στην Εγνατία Οδό, τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας…. υπόσχεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατία Οδός  ΑΕ, Κωνσταντίνος Κουτσούκος, σε όλους τους συχνοί χρήστες του αυτοκινητόδρομου, μέσω του νέου ηλεκτρονικού Egnatia Pass.

Σε λειτουργία τέθηκαν οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων Καβάλας και καθορίστηκαν νέες χρεώσεις για τους σταθμούς Μουσθένης και Ιάσμου της Εγνατίας οδού.

Σελίδες