Το φθινόπωρο του 2022 άρχισε η λειτουργία των διοδίων της Νέας Καρβάλης. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν και μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας επιφορτίζονται με μεγάλο κόστος διέλευσης.

 

Τέσσερις βουλευτές του ΚΚΕ, οι Γιάννης Δελής, Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Λεωνίδας Στολτίδης ρώτησαν τον υπουργό Εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για το ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια της Νέας Καρβάλης.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

 

“Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), με έγγραφό της, αναδεικνύει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη λειτουργία των διοδίων της Εγνατίας Οδού στη Νέα Καρβάλη.

 

Πιο συγκεκριμένα, από το φθινόπωρο του 2022, ξεκίνησαν να λειτουργούν τα διόδια της Νέας Καρβάλης, με συνέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν και μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, να επιφορτίζονται με το κόστος διέλευσης από τα διόδια.

 

Η συγκεκριμένη οικονομική επιβάρυνση, για το ήδη ελλειμματικό οικογενειακό «βαλάντιο», είναι ιδιαίτερα σημαντική, πέραν του γεγονότος ότι η διπλή καθημερινή

διέλευση των στελεχών απ’ τα διόδια δεν είναι επιλογή τους, αλλά εκπορεύεται από ανελαστικές υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

 

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση των στελεχών που χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό για την μετακίνησή τους από και προς τις μονάδες τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η ελεύθερη και απρόσκοπτη διέλευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα διόδια της Νέας Καρβάλης;”