Νέα Καρβάλη

Η εμπορική εταιρία ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ Κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΕ με εμπόριο Α’ υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με έδρα την Νέα Καρβάλη, αναζητεί για τη στελέχωσή της, δύο αποθηκάριους και δύο οδηγούς, πλήρους, ετήσιας απασχόλησης:

Από τις 25 έως τις 28 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης, το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, θα πραγματοποιήσει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο του.

Μία συγκινητική ανάρτηση του Παναγιώτη Καρανίκα που αντέγραψε μία παλαιότερη ανάρτηση του Κυριάκου Λυκουρίνου, μας ταξιδεύει στο 1924 και την Καρβάλη της Καππαδοκίας, την εποχή που οι κάτοικοι της περιοχής έφευγαν από τα σπίτια τους.

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται το 2024 από τη μετεγκατάσταση των Καππαδοκών στην Ελλάδα και ο φετινός εορτασμός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην ιστορική κοινότητα της Νέας Καρβάλης, 10 χλμ ανατολικά της Καβάλας, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς συνεχίζει να κρατάει ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος.

Εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για τα 100 χρόνια από την ανταλλαγή των πληθυσμών και την μετεγκατάσταση των Καππαδοκών στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημέρωσε για τις εργασίες βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η παρέμβαση στα αγροκτήματα των Κρηνίδων και του Ζυγού, ενώ ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλτόστρωση στο δυτικό τμήμα του Αμυγδαλεώνα.

Την αναβίωση χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας τα Σάγια διοργανώνουν και φέτος σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 17:00 η Κοινότητα Νέας Καρβάλης και η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

Ξεχασμένες μέσα σ’ ένα ξύλινο μπαούλο, οι συνταγές της γιαγιάς Ελισσώς, ταξίδεψαν από την Καππαδοκία κι έδωσαν το ερέθισμα στον Γιάννη Θωμαΐδη και την Ελευθερία Πεσκελίδου να ξεκινήσουν το 2000, βασισμένοι στις συμβουλές της, τη δική τους οικοτεχνία. 

Το πάρκο στην παραλία Νέας Καρβάλης και το πλαστικό γήπεδο 5×5 γέμισε με αθλητές των ακαδημιών του Ναζιανζού Νέας Καρβάλης, οι οποίοι προχώρησαν σε καθαρισμό του χώρου στηρίζοντας έτσι εθελοντικές εκστρατείες καθαριότητας.

Κάτοικοι από τη Νέα Καρβάλη, το Χαλκερό και τη Λεύκη, με επιστολή τους προς το KavalaNews.gr, μιλούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές τους και στέλνουν το μήνυμα και τα παράπονα τους, προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Με αργυρό μετάλλιο επέστρεψε ο 14χρονος μαθητής του Γυμνασίου Νέας Καρβάλης, Θεόδωρος Γκίκας, από τη 2η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου, από τις 25 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος, θα δώσει προεκλογική ομιλία στη Νέα Καρβάλη, το Σάββατο (30/09).

Στην παροχή δωρεάν εκπαίδευσης από τους πιστοποιημένους νοσηλευτές της σε φορείς της Νέας Καρβάλης προχώρησε η Energean, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης, επισκέφθηκε το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Καβάλας, την ημέρα του αγιασμού του σχολείου, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου.

Οι προγνώσεις για καιρική αστάθεια στο νομό Καβάλας επαληθεύτηκαν. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 24 Αυγούστου εκδηλώθηκε έντονη βροχόπτωση στην περιοχή μεταξύ Νέας Καρβάλης και Χρυσούπολης. 

Την αναβίωση του εθίμου «περνάμε πάνω από τις φωτιές» διοργανώνει το τοπικό συμβούλιο της νέας Καρβάλης.

Στην Ελευθερούπολη και τη Νέα Καρβάλη θα βρεθεί το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Super League της ΑΕΚ, το διήμερο (15-16/07).

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης παρουσίασε την Τετάρτη (05/07), το αναλυτικό του πρόγραμμα για την περιοχή της Νέας Καρβάλης.

Το διήμερο 28-29 Ιουνίου, έγινε η πρώτη εκφόρτωση πετρελαίου μετά την επανέναρξη της παραγωγής στον Πρίνο από τις εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη.

Για κάποιους μπορεί η Νέα Καρβάλη να μην αποτελεί τουριστικό κεφάλαιο στο νομό Καβάλας λόγω των δυο χημικών βιομηχανιών που λειτουργούν στην περιοχή για κάποιους άλλους όμως αποτέλεσε πόλο έλξης για να δημιουργήσουν μια από τις πιο μεγάλες τουριστικές μονάδες στην Καβάλα.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Νέα Καρβάλη η βουλευτής Καβάλας και εκ νέου υποψήφια Τάνια Ελευθεριάδου.

Την «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση που βιώνουν, κατήγγειλαν 4 εργαζόμενοι από τη Ρουμανία που απασχολούνται στις εργασίες τοποθέτησης της εξέδρας «Λ» στο κοίτασμα «Ε» στο Πρίνο της Καβάλας, σε Μέσο Ενημέρωσης της Ρουμανίας.

Η εταιρεία παρέδωσε 17 δωροεπιταγές προκειμένου οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα  να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά για το γιορτινό τραπέζι από αλυσίδα σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στην περιοχή...

Δραματική είναι η αύξηση της κίνησης των οχημάτων μέσα από τη Νέα Καρβάλη λόγω της λειτουργίας των διοδίων στην Άσπρη Άμμο.

Ενημερωτική εκδήλωση για την νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Νέα Καρβάλη – Τοξότες, πραγματοποίησε ο δήμος Καβάλας.

Το φθινόπωρο του 2022 άρχισε η λειτουργία των διοδίων της Νέας Καρβάλης. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διαμένουν και μετακινούνται καθημερινά μεταξύ των νομών Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας επιφορτίζονται με μεγάλο κόστος διέλευσης.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου πλήθος κόσμου τίμησε τη μνήμη του Αγίου στην Εκκλησία του στη Νέα Καρβάλη. Στον εορτασμό βρέθηκαν και πολλοί φορείς της πόλης της Καβάλας.

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της επετείου μνήμης του Αγίου Γρηγορίου.

Στάση για μπουγάτσα στη Νέα Καρβάλη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής 13/1 στη διαδρομή προς το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα.

Σελίδες