ΚΚΕ

Το απόγευμα της Πέμπτης (26/01) στην αίθουσα “Νικόλαος Μάρτης” στην Π.Ε. Καβάλας το ΚΚΕ είχε πολιτική εκδήλωση. Κεντρικός ομιλητής βάσει προγράμματος θα ήταν ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, όμως λόγω της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης δεν επισκέφθηκε τελικά την Καβάλα.

Την Πέμπτη (26/01) ο γενικός γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στις 20:00 το βράδυ στο αμφιθέατρο “Νικόλαος Μάρτης” της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το ΚΚΕ έθεσε ερώτημα προς τον υπουργό Εργασίας για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την διαλεύκανση της υπόθεσης του δυστυχήματος στη ΒΦΛ, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Πυργελή μέλος του ΓΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ

Το τραγικό περιστατικό σε σχολείο των Σερρών, με τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, δεν είναι “ατύχημα”, είναι έγκλημα.

Η Κομματική Οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ αναπτύσσει πολύμορφη δραστηριότητα σε όλη την περιοχή τις επόμενες μέρες για τη διάδοση των θέσεων του ΚΚΕ:

Η  ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» που επιμελήθηκε το τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών του Δήμου Παγγαίου αναφέρει τα εξής:

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ δύο μέρες πριν την συμπλήρωση 49 ετών από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Με καθυστέρηση 3 μηνών, απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (το Υπουργείο Εργασίας δεν καταδέχτηκε!)

Το ΚΚΕ σας καλεί σε συμπόρευση, σε μαζικό και μαχητικό αγώνα, για να μην ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα!

Από το Σεπτέμβριο και αφότου τέθηκε ξαφνικά σε ισχύ η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για τη συγχώνευση των δύο τμημάτων της Α’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Ερώτηση προς τον περιφερειάρχη ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με τις μετακινήσεις από και προς τις σχολικές μονάδες της Θάσου.

Στο εκρηκτικό μείγμα της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας των προϊόντων και των ενοικίων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους, προστίθεται για τους χιλιάδες φοιτητές της Καβάλας το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε δωρεάν μετακίνηση προς τις σχολές τους,

Σχεδόν τρεις μήνες από το καταστροφικό χαλάζι που προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές κυρίως στις αμπελοκαλλιέργειες και στις ελιές, οι αγρότες στην περιοχή του Παγγαίου εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Τον Πέτρο Ταχματζίδη συνόδεψαν μέχρι την τελευταία του κατοικία η σημαία του Κόμματος και ο Ριζοσπάστης, ο καθημερινός του σύντροφος.

«Απαράδεκτες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα-Συνεχόμενα εργοδοτικά εγκλήματα» καταγγέλλει με κοινοβουλευτική παρέμβασή του το ΚΚΕ.

"Πώς γίνεται ο τουρισμός να πηγαίνει για ρεκόρ...

Απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση της έκτης τροποποίησης της από 23 Νοεμβρίου 1999 Σύμβασης περί εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους που έχει καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Αναδόχων εταιρειών, σύμφωνα με τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη.

Οι αγρότες προχώρησαν σε συμ

Σε διάστημα λίγων ωρών οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου είδαν του κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνου

«Το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στο εργοστάσιο των Λιπασμάτων Καβάλας, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που μαστίζουν το συγκεκριμένο εργοστάσιο», λέει σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ.

Όπως λέει η σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Καβάλας κατέβασε τις αφίσες που τοποθετήθηκαν στην πόλη με αφορμή ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα την Κυριακή στην Ξάνθη.

Σελίδες