Τραγική εντύπωση προκαλεί το περιστατικό που συνέβη πριν από δύο χρόνια στην παραλία Οφρυνίου του Ν. Καβάλας.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, το καλοκαίρι του 2019 ένα μικρό αγόρι κινδύνευσε να πνιγεί και σώθηκε χάρh στην σωτήρια επέμβαση γιατρού που τυχαία βρισκόταν στο σημείο.

 

Ο γιατρός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες έκρινε ότι η ζωή του παιδιού διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο και ότι έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας καθώς κάθε λεπτό μετρούσε αντίστροφα για τη σωτηρία του.

 

Για να κερδηθεί πολύτιμος χρόνος, και καθώς το ΕΚΑΒ απάντησε ότι θα έφθανε στο σημείο σε μια ώρα περίπου, αποφάσισε ο ίδιος ο γιατρός με δική του ευθύνη να το μεταφέρει στο νοσοκομείο,  αφού πρώτα ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους, ΕΚΑΒ, νοσοκομείο, αστυνομία και διόδια.

 

Η κατάληξη ήταν ευτυχής  καθώς το παιδί σώθηκε με την πρωτοβουλία του ιδιώτη γιατρού.

 

Δύο χρόνια μετά όμως ο συγκεκριμένος γιατρός πήρε το ‘’παράσημο’’ του καθώς του ήρθε πρόστιμο από την εταιρεία γιατί δεν πλήρωσε στον σταθμό των διοδίων. Το θέμα έφερε στην επιφάνεια το Επιλογές και η Ελένη Μωραΐτη. Το περιστατικό σχολίασαν άνθρωποι που ανήκουν στον τομέα της Υγείας.

 

«Μπράβο του τον παραδέχομαι» ήταν ο σχολιασμός του Προέδρου του ιατρικού συλλόγου Σερρών κ. Άγγελου Βάκαλου για το συγκεκριμένο περιστατικό ο οποίος επισήμανε τη γενναιότητα της πράξης του ιατρού που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Σερραίος γιατρός υπέβαλε ένσταση για την οποία και του ξαναζήτησαν τα στοιχεία και τώρα βρίσκεται σε αναμονή της οριστικής απάντησης.

Πηγή: epiloges.tv