Ρολά θα κατεβάσουν τα καταστήματα και τα καφέ της Καβάλας μετά τη 1:00 το μεσημέρι της Τρίτης 15 Μαΐου, ημέρα και ώρα της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου στην πλατεία Ελευθερίας κατά των διοδίων στην παράκαμψη της Καβάλας. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαΐου μεταξύ του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη, του προέδρου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας Γιώργου Βαφείδη και του αντιδημάρχου Ανέστη Τσουρουκίδη.

 

 

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών θα κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά από την έναρξη του συλλαλητηρίου στη 1:00 μέχρι και την ολοκλήρωση του. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στα προβλήματα τα οποία θα δημιουργήσουν τα διόδια στην κίνηση των οχημάτων εντός του αστικού ιστού της πόλης.

 

Αλλάζει η ώρα του συλλαλητηρίου 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής και αντιδήμαρχο Καβάλας Ανέστη Τσουρουκίδη το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αντί στις 12:00 στη 1:00 μετά το μεσημέρι. Όπως είπε, θα σταλεί νέα ειδοποίηση στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την αλλαγή της ώρας του συλλαλητηρίου με στόχο την προτροπή των μαθητών να συμμετάσχουν σε αυτό.

 

 

Ο κ. Τσουρουκίδης απάντησε και στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Εγνατία Οδός Α.Ε. λέγοντας ότι οι συγκεκριμένες μνημονιακές δεσμεύσεις θα μείνουν μόνο στα χαρτιά και ότι με κάθε τρόπο η κοινωνία της Καβάλας θα προσπαθήσει να αποτρέψει την κατασκευή του σταθμού διοδίων. Τέλος τόνισε πως υπάρχει έτοιμη ομάδα "κρούσης" σε περίπτωση που οι εργασίες ξεκινήσουν και πάλι.