επιχειρήσεις

Ο όμιλος Sunlight προχωρά το σχέδιο του για την παραγωγή μπαταριών λιθίου νέας γένιας, μέσω της κατασκευής ενός Gigafactory στην Ξάνθη, ύψους 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το insider.gr και τον Κώστα Δεληγιάννη.

Η περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και ειδικότερα η πόλη της Καβάλας αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή για μια ελβετική εταιρεία που θέλησε για πρώτη φορά μετά το 1998 (έτος ίδρυσής της) να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό.

Οι Καβαλιώτες φοιτητές του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του Δ.Π.Θ., Ιωάννης Δαρλαγιάννης και Νεφέλη-Ελένη Μπαχαράκη, μίλησαν για την εταιρεία τους που έφτασε στον τελικό διαγωνισμού επιχειρήσεων στην Αθήνα, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη.

Ο Καβαλιώτης, Ιωάννης Δαρλαγιάννης, 4ο ετής προπτυχιακός φοιτητής του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. και η Νεφέλη Ελένη Μπαχαράκη, 2ο ετής φοιτήτρια του ίδιου τμήματος είναι co-founders της εταιρείας Startup γεωργίας ακριβείας που ονομάζεται LUMINOUS. 

Ο Όμιλος Intrafashion είναι 100% ελληνικός. Ιδρύθηκε πριν από 17 χρόνια στην Καβάλα από τον Παύλο Χατζηπαυλίδη, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στην Ελληνίδα καταναλώτρια το brand γυναικείας ένδυσης “Pink Woman”. 

Τον τριπλασιασμό της παραγωγής της σε ετήσια βάση, με αιχμή το φυσικό αέριο, γνωστοποίησε η Energean, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ εξάμηνο του 2023.

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε το 21ο Πανελλαδικό Συνέδριο της RE/MAX.

Το νέο τεχνικό πολυκατάστημα των αδελφών Πούλου εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα (έναντι Faro).

Η Energean δημοσίευσε την 5η ετήσια έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης και παρουσιάζει τη στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τις επιδόσεις της ως οδηγό για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στο Chiotes Hall στη Νέα Υόρκη, η Kourtidis Group και η RE/MAX Choice πραγματοποίησαν εκδήλωση με τίτλο “Invest in Greece” με προσκεκλημένους Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς επιχειρηματίες, επενδυτές και ανθρώπους του real estate.

Σχεδόν το 46% των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκονται στο Μπλαγκόεβγκραντ, το 39% στη Σόφια, το 7% στο Πλόβντιβ  (Φιλιππούπολη), το 2% στο Χάσκοβο και το 6% σε άλλες περιοχές της Βουλγαρίας.

Σε ανακοίνωση της η Energean αναφέρει πως επιλέχθηκε για δεύτερο συνεχόμενο έτος από το QualityNet Foundation στις πιο αειφόρες επιχειρήσεις (Most Sustainable Companies) της Ελλάδας.

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο της ΑΜΘ, ενημέρωσε πως στο διάστημα 8 έως 12 Μαρτίου, τα επιμελητήρια της περιφέρειας θα διοργανώσουν έκθεση τροφίμων και ποτών σε χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη των προϊόντων των περιοχών της ΑΜΘ, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει και τις Καβάλα και Θάσο.

Η «αποβίβαση» στη Θάσο, μία ιδιαίτερη ιδέα μέσα στην κρίση, και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένα brand που έχει φτάσει έως την Νότιο Αφρική, τον Καναδά και την Σαουδική Αραβία. Ο Βασίλειος Φωτιάδης και η Δωροθέα Φουστέλη πήγαν από την πόλη (Θεσσαλονίκη) στο νησί (Θάσο). 

Οι εκπρόσωποι του ΟΕΒΕ Καβάλας συνεχάρησαν το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας κ. Άγγελο Βλάχο, και συζήτησαν για τα προβλήματα των επιχειρήσεων στη χερσαία ζώνη του ΟΛΚ.

Ολοκληρώθηκε το τέταρτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αφορά τις επιχειρήσεις - μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων. 

Καλούνται οι εταιρείες που δεν έχουν απογραφεί και οι λογιστές τους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για εμπρόθεσμη ψηφιακή απογραφή.

Με επενδύσεις 88 εκατ. ευρώ την τελευταία 8ετία, παράγοντας το 1 στα 3 γιαούρτια στην ελληνική αγορά, εξαγωγές σε 42 χώρες και τζίρο που θα φτάσει το 2023 τα 200 εκατ. ευρώ, ο Παναγιώτης Τσινάβος, πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Κρι-Κρι δεν μπορεί παρά να αισθάνεται περήφανος για την εξέλιξη του μικρού ζαχαροπλαστείου από… τας Σέρρας.

Από τα μέσα του 2021, οι επιχειρήσεις έδειξαν να ανακάμπτουν εντυπωσιακά ξεπερνώντας την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, όμως η πορεία άλλαξε, καθώς το 2022 οι επιχειρήσεις ήρθαν αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις.

Εταιρείες που εφάρμοσαν το μέτρο δοκιμαστικά, είδαν τα έσοδα και την παραγωγικότητα τους να αυξάνονται.

Σε νέες μειώσεις έως -18,1% προχώρησαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο «καλάθι του νοικοκυριού» για την 4η εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο ΟΕΒΕ Καβάλας λόγω του τεράστιου οικονομικού βάρους που έχουν να σηκώσουν οι επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση, έκανε αίτημα προς το Δήμο Καβάλας για μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων.

Η έναρξη από σήμερα 1η Νοεμβρίου της απογραφικής διαδικασίας του Ωραρίου Απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις

Πρόταση προς την Περιφέρεια ΑΜΘ για οικονομική ενίσχυση των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

Έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή για 19.197 επιχειρήσεις της μη επιστρεπτέας προκαταβολής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. 

 

Για τρεις μήνες παρατάθηκε η προθεσμία ολοκλήρωσης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις της Καβάλας, όπως ανακοίνωσε ο υπου

Σελίδες