«Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών έγινε πραγματικότητα» με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μουμτζάκης για το ζήτημα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία.

 

Ο κ. Μουμτζάκης εξιστόρησε από την αρχή τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τονίζοντας ότι κανένας από τους δημάρχους δεν εξέφρασε την αντίθεσή του παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν.

 

«Νοιώθω ότι εξαπατήθηκα από τους δημάρχους πλην, από τον δήμαρχο Θάσου» δήλωσε εμφατικά ο κ. Μουμτζάκης.

 

Το 2017 με 2018 έμειναν εκτός δομών περίπου 20.000 παιδιά, όπως είπε ο κ. Μουμτζάκης,  κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά τα παιδιά θα μπορούν μπουν πλέον στους παιδικούς σταθμούς και άρα δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά προσλήψεις. Για κάθε 25 παιδιά θα χρειαστεί να κάνουν προσλήψεις επιπλέον βρεφονηπιοκόμων. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Μουμτζάκης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κύριο Μπαντίκο.

 

Την επάρκεια των χώρων για την φιλοξενία των μαθητών διευκρίνισε η νηπιαγωγός  Ειρήνη Ασβεστά κατά την τοποθέτηση της. Ακόμα, η κ. Ασβεστά αναφέρθηκε και στα κτιριακά προβλήματα ενώ σημείωσε εμφατικά ότι βάση του νόμου δεν προβλέπετε να γίνουν παράλληλες εγγραφές, καθώς ο νόμος αναφέρει ξεκάθαρα ότι στους παιδικούς σταθμούς φοιτούν μαθητές από 6 μηνών έως και την υποχρεωτική εκπαίδευση των μαθητών και άρα οι γονείς δεν πρέπει να παραπλανηθούν από τις ανακοινώσεις.

 

Όλα τα παιδιά σε όλη την χώρα πρέπει να φοιτήσουν στο δημόσιο νηπιαγωγείο  σημείωσε το μέλος του ΠΆΜΕ εκπαιδευτικών Βασίλης Ποιμενίδης.

 

Άμεσα την δική της απάντηση έδωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα λέγοντας ότι με θλίψη παρακολουθούμε τις δηλώσεις των εκπαιδευτικών καθώς  προσβάλουν την βούληση των πολιτών. Όπως σημείωσε η δήμαρχος Καβάλας το δημοτικό συμβούλιο είναι καταφύγιο όλων των πολιτών τονίζοντας ότι η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών ήταν  ιδιαιτέρως απειλητική.