νηπιαγωγεία

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς και προαγωγές ή ιδρύσεις νέων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από το νέο σχολικό έτος 2023-24.

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 24ου νηπιαγωγείου Καβάλας έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στην αυλή του νηπιαγωγείου.

Η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας σε ανακοίνωση της αναφέρει πως έχουν αρχίσει οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α' τάξη του Δημοτικού Σχολείου και των προνηπίων/νηπίων που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2023-2024.

Ήταν Ιούλιος του ’22 όταν αυτή η μητέρα κατήγγειλε, προκαλώντας μούδιασμα στο πανελλήνιο, ότι η γυναίκα παιδαγωγός της 4χρονης κόρης της ασελγούσε σε βάρος της κόρης της.

Το πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς να απαιτούνται κριτήρια για συμμετοχή. 

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου 2021 τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου στον οικισμό του Κρυονερίου, από τον δημά

Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου θα δοθεί στις εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία .

 

Νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά ξεκινούν φέτος οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας και στην α’ τάξη του δημοτικού.

 

Ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί τους επαγγελματίες για τις χορηγίες τους. Ευχαριστεί και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Βαγγέλη Παππά Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση για την πρωτοβουλία του να απευθυνθεί στους επαγγελματίες στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (25/1) μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Καβάλας με αφορμή τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία.

 

Συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, έπειτα από επιφυλάξεις που εκφράστηκαν για άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου.

Λουκέτο σε όλα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 

Μια παρέα νηπιαγωγών από όλη την Ελλάδα προτείνουν στους μαθητές τους δράσεις που μπορούν να υλοποιήσουν με τις οικογένειές τους. Οι μέρες της καραντίνας είναι για όλους δύσκολες όμως μπορούμε να τις κάνουμε πιο δημιουργικές βρίσκοντας ευφάνταστες δραστηριότητες.

    Από τη σχολική χρονιά 2018-2019 στο Δήμο Καβάλας υλοποιείται το  υπερώριμο αίτημα τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του γονεϊκού κινήματος της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με αρ. Πρωτ.: Φ.6/58012/Δ1/12-04-2019 και θέμα: «Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020»  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής: 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καβάλας επί του θέματος της πιλοτικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Καβάλας τοποθετείται ως εξής:

Είναι γνωστό ότι χρόνια τώρα η Κ.Ε.Δ.Ε. επιδιώκει να υπαχθούν τα νηπιαγωγεία στη δική της αρμοδιότητα, διασφαλίζοντας έτσι τις πελατειακές της σχέσεις με τους δημότες αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

«Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών έγινε πραγματικότητα» με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μο

Με εξώδικο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απαντά η δήμαρχος Καβάλας στην απόφαση για την διετή υποχρεωτική σχολική εκπαίδευση.

Κανονικά θα εφαρμοστεί στο νομό Καβάλας, στους 4 Δήμους, το πρόγραμμα της υποχρεωτικής φοίτησης των 4χρονων στα νηπιαγωγεία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας