Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρώην συμβούλου "Ανάσα για τον Δήμο" στην θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Καβάλας (δες ΕΔΩ) η Δήμητρα Τσανάκα σχολιάζει την απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, ενώ καλεί τον κ. Προμούσα να παραιτηθεί

 

Η ανακοίνωση: 

 

Σε μια περίοδο που ο Δήμος Καβάλας περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη ενός κλίματος συνεννόησης των δημοτικών παρατάξεων, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σωρευθεί τον τελευταίο καιρό και ενώ η παράταξή μας έχει αποδείξει με κάθε τρόπο την ενεργή συμμετοχή της στην ανεύρεση λύσεων μέσω διαπαραταξιακού διαλόγου, έρχεται η διοίκηση του Δήμου Καβάλας να τορπιλίσει το κλίμα αυτό, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν επιθυμούσε πραγματικά, όσα η ίδια υποκριτικά υποστήριζε.

 

Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η σημερινή ανάθεση καθηκόντων Αντιδημάρχου Οικονομικών, στον προερχόμενο από την παράταξή μας και προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντα δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Προμούσα. Αναρωτιόμαστε, δεν υπήρχε κανένα άλλο ικανό στέλεχος από την παράταξη του κ. Μουριάδη για την σπουδαιότερη Αντιδημαρχία αυτής των οικονομικών ή απλά υλοποιείται μια προσυμφωνημένη συναλλαγή μεταξύ του ιδίου και του κ. Προμούσα;

 

Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί “κλοπή έδρας” από το συνδυασμό της ΑΝΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, που ως υποψήφιος αυτής εκλέχθηκε ο κ. Προμούσας και αθέτηση της υπόσχεσης που ο ίδιος έδωσε στην επικεφαλής της παράταξής μας τ. Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, ότι η ανεξαρτητοποίησή του δε θα συνοδευτεί από ανάληψη θέσης διοίκησης. Για τον λόγο αυτό, τον καλούμε ως ύστατη ένδειξη πολιτικής αξιοπρέπειας, να παραιτηθεί από την θέση του ως δημοτικού συμβούλου και εφόσον επιθυμεί να αναλάβει ως δημότης πλέον, οποιαδήποτε θέση διοίκησης επιθυμεί. 

 

Φαίνεται ότι ο κ. Μουριάδης εισάγει νέα ήθη στα δημοτικά δρώμενα του δήμου μας, προσπαθώντας να υφαρπάξει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί δημοτικούς  συμβούλους  άλλης παράταξης για να ενδυναμώσει την αδύναμη και ολιγάριθμη ομάδα του , επιχειρώντας να διασωθεί ο ίδιος από τα αδιέξοδα στα οποία με  ευθύνη του έχει περιέλθει.

 

Τέλος, υπό αυτές τις συνθήκες θεωρούμε πλέον προσχηματική και απολύτως αναξιόπιστη κάθε πρόσκληση του κ. Μουριάδη για διάλογο μεταξύ των παρατάξεων και επιφυλασσόμεθα για τη στάση μας σε κάθε μελλοντικό κάλεσμα για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.