Τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Καβάλας και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σχολίασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο η πρώην δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη.

 

Χωρίς να μασάει τα λόγια της όπως έκανε πάντα η κ. Τσανάκα αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα στην υπόλοιπη χώρα. Σχολιάζοντας τις νίκες Δούκα στον Δήμο της Αθήνας και Κουρέτα στην περιφέρεια Θεσσαλίας τόνισε πως «καλύτερα να ψηφίσεις έναν περιπτερά που ξέρει να κάνει κουμάντο στην επιχείρησή του παρά έναν καθηγητή που δεν έχει ιδέα από διοίκηση»

 

Δεν αρκεί η πολιτική διαδρομή, είπε, πρέπει να ξέρεις και να διοικείς και προέβλεψε ότι δύσκολα θα τα καταφέρει ο νέος δήμαρχος της Αθήνας που προέρχεται από τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων.

 

«Ακόμα πιο δύσκολα θα τα καταφέρει ο καθηγητής Πανεπιστημίου στη Θεσσαλία. Έχει ένα βαρύ βιογραφικό που λες ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάλληλη θέση αυτή τη στιγμή αλλά θα μπορεί να κάνει τον δήμαρχο;

Δεν γίνεται από φαντάρος να γίνεσαι κατευθείαν στρατάρχης», είπε.

 

Για το αποτέλεσμα στον Δήμο Καβάλας είπε πως ο Θόδωρος Μουριάδης θα κέρδιζε απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον εκτός ίσως από τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη.

 

Ο κόσμος που ψήφισε στις δεύτερες εκλογές χτύπησε τη ΝΔ. «Αν ο Μουριάδης είχε δηλώσει ΝΔ ο κόσμος θα τον είχε χτυπήσει αλύπητα».

 

«Ο Μουριάδης τώρα πήρε ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους ακόμα και από τον κυβερνητικό. Πάντως τον Μουριάδη η κυβέρνηση της ΝΔ τον βοήθησε πολύ. Αυτό γιατί η κυβέρνηση έχει πολλούς υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ».

 

Για τον Μάκη Παπαδόπουλο είπε ότι βγήκαν επώνυμα ΝΔκράτες και τον στήριξαν. «Τι περίμενε οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Όπως έκανε κακό και η στήριξη σε κάποιους από τον ίδιο τον Μητσοτάκη».

 

 

Σε άλλο σημείο σχολίασε: «Ο Μάκης αν ξανακατέβει θα φάει πάλι τα μούτρα του. Θα γίνει περίγελος. Θα βγει μόνο αν έχει απέναντι μόνο τον εαυτό του. Δοκίμασε τρεις φορές και ο κόσμος του είπε όχι».

 

Για τον Γιάννη Εριφυλλίδη είπε ότι «έκανε ένα μεγάλο λάθος δεν έπρεπε να ανακοινώσει ότι στηρίζεται από κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Έπρεπε να γίνει αλλά όχι να ανακοινωθεί».

 

Για την Αναστασία Ιωσηφίδου είπε «Η Ιωσηφίδου θα έπρεπε να πάει για βουλευτής τώρα θα ήταν, δεν με άκουσε. Θα ήταν πολύ διεκδικητική ως βουλευτής, έπρεπε να με ακούσει».