Η πρώτη εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιά ηλικίας 10 – 14 δημιουργήθηκε από Καβαλιώτη και λειτουργεί ακολουθώντας μια μέθοδο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον Αριστοτέλη. 

Γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου 

 

Πρόκειται για την πλατφόρμα Kid Startupper η οποία διδάσκει στα παιδιά την επιχειρηματικότητα και το ηλεκτρονικό επιχειρείν. Ο Στέφανος Πέτρου μετά την πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης WorkNet24 επιχειρεί να μυήσει στον κόσμο της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου. 

 

Ο Στέφανος Πέτρου είναι καθηγητής πληροφορικής από την Καβάλα.Σπούδασε στο University of East London, είναι κάτοχος Bachelor of Science στον τομέα κατανεμημένων πληροφοριακών συστημάτων (Distributed Information Systems) και είναι  διορισμένος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Καβάλας και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Το KidStartupperπαρουσιάστηκε από 4 έως 11 Μαρτίου του 2018 στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Παλέρμο. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε καθηγητές και δασκάλους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Γερμανία καθώς και σε πανεπιστημιακούς καθηγητές από τη Σουηδία στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS(καινοτομία στην εκπαίδευση).

 

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ενώπιον των τεχνολογικών κολοσσών Google, Microsoftκαι DELLστα διεθνή συνέδρια επιχειρηματικότητας και νέων τεχνολογιών WEBITκαι WEB SUMMITπου πραγματοποιήθηκαν το 2014, ως μέρος του projectWorkNet24. Η σχεδίαση της βασίζεται σε γνώσεις και συμπεράσματα που αποκτήθηκαν από τα διεθνή συνέδρια ανταλλαγής ιδεών (TED Talks) καθώς και από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πάνω στην επιχειρηματικότητα των νέων (ENTREDU). Για την σχεδίαση και δημιουργία της πλατφόρμας μας χρησιμοποιήθηκαν οι πιο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού και εργαλεία πληροφορικής (η όλη διαδικασία της μελέτης, έρευνας, κατασκευής καθώς και των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, διήρκησε περίπου 4 χρόνια). 

 

Τι προσφέρει στα παιδιά: 

- Να διαλέξουν το «αγαπημένο τους επάγγελμα» και να ασχοληθούν για πρώτη φορά με αυτό.
- Μαθαίνουν ότι η επιχειρηματικότητα στις μέρες μας απαιτεί τη χρήση των νέων τεχνολογιών και αντιλαμβάνονται από μόνα τους πόσο σημαντικό είναι αυτό.
- Μαθαίνουν να δημιουργούν το πρώτο τους «ολοκληρωμένο επαγγελματικό βιογραφικό».
- Μαθαίνουν να επιχειρούν πάνω στο αγαπημένο τους επάγγελμα δημιουργώντας το πρώτο τους ψηφιακό γραφείο, ή επιχείρηση.
- Μαθαίνουν να αναζητούν συνεργασίες για την επιχείρηση που αποφασίζουν να δημιουργήσουν.
- Μαθαίνουν να αναζητούν και να βρίσκουν υπαλλήλους για το γραφείο ή την επιχείρηση τους.
- Μαθαίνουν να αναζητούν γνώσεις και ιδέες πριν να υλοποιήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν.
- Μαθαίνουν να μοιράζονται τις γνώσεις που απέκτησαν και να τις ανταλλάσσουν με τους συμμαθητές τους. 

Στόχος της πλατφόρμας μας είναι βοηθήσει τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν τις ικανότητες τους στο χώρο της επιχειρηματικότητας από τις πολύ μικρές κιόλας αυτές ηλικίες. Ακόμα να ανακαλύψουν κλίσεις που μπορεί να έχουν πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα και να αγαπήσουν πράγματα που ίσως μέχρι τώρα να τους ήταν άγνωστα. 

Πόσο ασφαλές είναι το Kid Startupper

«Η ασφάλεια των παιδιών είναι το βασικό μέλημα», αναφέρει ο κ. Πέτρου, «Δεν θα είχαμε δημιουργήσει ποτέ την πλατφόρμα αυτή αν δεν είμασταν σίγουροι ότι μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά», επισημαίνει. Δείτε πως επιτυγχάνεται αυτό κάνοντας κλικ εδώ.