Λίγες εβδομάδες ακόμη έχουν μπροστά τους όσοι θέλουν να κάνουν φθηνά ταξίδια στο εξωτερικό, πετώντας μάλιστα από το αεροδρόμιο της Καβάλας και δίχως να χρειάζεται να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

 

Μέσα στο Δεκέμβρη, άρχισαν να πετάνε από το αεροδρόμιο της Καβάλας μεγάλες αεροπορικές εταιρίες low cost (χαμηλού κόστους) όπως η EasyJet. Ο αεροπορικός κολοσσός δεν επέλεξε το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» επειδή βρήκε μεγάλη αγορά αλλά διότι εκτελούνται έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των οποίων έχει μειωθεί η διαθεσιμότητα χώρων.

 

Έτσι οι πτήσεις της EasyJet μεταφέρθηκαν προσωρινά στην Καβάλα, αρχικώς για μερικές εβδομάδες και στη συνέχεια αποφασίστηκε αυτό να ισχύσει για μερικούς μήνες. Το χρονοδιάγραμμα έχει μέσα το σύνολο των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και η θετική αυτή εξέλιξη ίσως διαρκέσει και μέσα στο Μάρτη.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Με την EasyJet μπορεί να πετάξει κάποιος από τη Χρυσούπολη προς το Λονδίνο και να επιστρέψει, με εισιτήρια που κοστίζουν 50-60 ευρώ (τελική τιμή με φόρους για πήγαινε-έλα). Αντίστοιχα χαμηλές τιμές ή και ακόμη χαμηλότερες έως και 40 ευρώ μετ΄επιστροφής, έχουν και τα εισιτήρια για Βερολίνο.

 

Οι απευθείες πτήσεις της EasyJet είναι από Καβάλα προς Λονδίνο, Μάντσεστερ και Βερολίνο.

 

 

Και η Eurowings και η Wizzair!!!  

Το δρόμο που διάλεξε η EasyJet, δηλαδή να μεταφέρει το αεροπορικό της έργο προσωρινά από Θεσσαλονίκη στη Χρυσούπολη, ακολούθησε και η εταιρία Eurowings η οποία πετά απευθείας για 3 γερμανικά αεροδρόμια: Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ και Κολονία.

 

Λίγο μετά, ακολούθησε και η Wizzair, μια άλλη εταιρία low cost, η οποία πετάει απευθείας από την Καβάλα για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Βουδαπέστη αλλά και για την πόλη Κουτάισι της Γεωργίας.