Τη μεγαλύτερη αύξηση στον όγκο δεδομένων που διακινήθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων σημείωσε πανελλαδικά η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας στο δίκτυο της WIND, κατά την περίοδο των εορτών.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία, στην Ανατολική Μακεδονία σημειώθηκε αύξηση της διακίνησης δεδομένων της τάξεως του 170% και ακολουθούν η Θεσσαλία με 115% και η περιοχές Ηπείρου, Πελοποννήσου και Θράκης με 100%.

 

Σημειώνεται ότι το δίκτυο της Wind στην Καβάλα και τις γύρω περιοχές ενισχύθηκε σημαντικά την τελευταία διετία ενώ μάλιστα υπήρξαν και περιπτώσεις περιοχών, όπως η Θάσος, που από το δίκτυο 2G υπήρξε ένα άλμα προς το 4G ενώ οι ανταγωνιστές της Wind είχαν από καιρό καλύψει με δίκτυο 3G.

 

Η λειτουργία ενισχυμένου δικτύου σε Καβάλα, Θάσο και Δράμα, σε συνδυασμό και με τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με Vodafone και Cosmote, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει «εκτόξευση» στην Ανατολική Μακεδονία.

 

Η ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρει τα εξής:

Μέσω κινητού τηλεφώνου αντάλλαξαν ευχές τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι συνδρομητές της WIND, οι οποίοι αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες του δικτύου 4G της εταιρείας με αποτέλεσμα η κίνηση δεδομένων να παρουσιάζει σημαντική  αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, τo διάστημα από 23/12/2017  – 1/1/2018 η κίνηση του Δικτύου 4G της WIND σημείωσε κατακόρυφη αύξηση της τάξεως του 180% . Ο όγκος δεδομένων άγγιξε τα 500 ΤΒ σημειώνοντας αύξηση 85% σε σχέση με πέρσι. Ειδικότερα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς η κίνηση του Δικτύου 4G της WIND σημείωσε αύξηση 180% .  Ο όγκος δεδομένων την πρώτη μέρα του χρόνου ξεπέρασε τα 60 ΤΒ  ενώ σημείωσε αύξηση της τάξης του 90 % σε σχέση με πέρσι.

Η μεγαλύτερη αύξηση όγκου δεδομένων σημειώθηκε σε περιοχές εκτός Αττικής και ειδικότερα σε:  

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ=>170%, ΘΕΣΣΑΛΙΑ=>115%, ΗΠΕΙΡΟ, ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΣ και ΘΡΑΚΗ =>100%

Εξίσου σημαντική ήταν και η αύξηση του όγκου δεδομένων στους TOP χειμερινούς προορισμούς το τελευταίο δεκαήμερο του 2017 : ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ => 320%, ΒΙΤΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ => 170% ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ => 155% , ΠΗΛΙΟ => 120% ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ=> 100% ,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ=>120%

Απόλυτος κυρίαρχος στη χρήση Mobile Data αναδείχθηκε το Facebook ποσοστό πρόσβασης 28 %. Ακολούθησε το YouTube με 22 % . Οι γιορτινές ημέρες καταγράφηκαν βεβαίως και στο Instagram που ήρθε στην 3η  θέση ενώ λιγότερη κίνηση είχαν το Twitter και Snapchat.

Το δίκτυο 4G της WIND ανταποκρίνεται απόλυτα στην εκρηκτική αύξηση της ζήτησης στις τουριστικές περιοχές. Εξειδικευμένο προσωπικό παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας μέσα από τα συστήματα του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης.