Τεχνολογία

Έχετε ακούσει πολλές ιστορίες από γνωστούς σχετικά με εταιρείες που αναλαμβάνουν την κατασκευή ιστοσελίδων.

Η Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να γνωρίζει ότι η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το κινητό του τηλέφωνο είναι σχέση εξάρτησης και δεν θα αποτελούσε εξαίρεση η Ελλάδα. 

Τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια γιατρών και φροντιστών υγείας, που σώζουν ζωές.

Συχνά κάποιος πρέπει να πάει κάπου έχοντας πάρει μαζί του τρόφιμα για να γευματίσει κάποια στιγμή πρόχειρα. Όμως το φαγητό που θα έχει πάρει μαζί του είτε είναι κάποιο σάντουιτς ή άλλου είδους σνακ ή ακόμη και κάποιο γεύμα θα είναι κρύο όταν έρθει ώρα για να φάει. 

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει εάν ένα άτομο κινδυνεύει να υποστεί καρδιακή προσβολή έως και 10 χρόνια πριν συμβεί το καρδιακό επεισόδιο. 

Ακολουθώντας ένα οργανωμένο πλάνο ολιστικής αναβάθμισης, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, απλοποιούν και εκσυγχρονίζουν βασικές υπηρεσίες, όπως η αποστολή της αλληλογραφίας ειδικής διαχείρισης εσωτερικού και εξωτερικού

Η τεχνητή νοημοσύνη εισβάλει πλέον παντού ακόμη και σε τομείς που είτε δεν πιστεύαμε ότι θα κάνει την εμφάνιση της, τουλάχιστον όχι ακόμη. 

Η υπηρεσία χαρτών της Google αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια χρήστες είτε για να βρουν γεωγραφικές ή άλλες σχετικές πληροφορίες και δεδομένα στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου είτε για να πάνε στον προορισμό τους με τον πιο αποδοτικό τρόπο αν βρίσκονται εντός ενός οχήματος.

Η βιομηχανία της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων αγωνίζεται ώστε να αναπτύσσονται συνεχώς νέες τεχνολογίες που αυξάνουν τα επίπεδα αυτονομίας των συσκευών αλλά ταυτόχρονα η συνεχής αύξηση των δυνατοτήτων των κινητών τηλεφώνων και των υπηρεσιών που παρέχουν δυσχεραίνει την προσπάθεια αύξησης της αυτονομίας. 

Ένα προηγμένο εργαλείο ΑΙ μπορεί να κάνει διαγνώσεις μελετώντας τον αμφιβληστροειδή χιτώνα.

Είναι πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα που έχω πάψει να φοράω συμβατικά ρολόγια. Στην αρχή με κέρδισε το ξυπνητήρι με τη δόνηση, γιατί με ταράζουν τα κουδουνίσματα και, ούτως ή άλλως, κοιμάμαι πολύ ελαφρά· ένα απλό χτύπημα στον καρπό αρκεί για να ανοίξω τα μάτια μου.

Το newmoney.gr και ο Γιώργος Καραγιάννης έκαναν ένα αφιέρωμα, για το πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δρομολόγιο μεταφοράς εμπορευμάτων, χωρίς πιλότο, παρά μόνο με χειριστές εδάφους. Από την Καβάλα θα αρχίσουν τα δρομολόγια στις αρχές του 2024.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και περισσότερες εταιρείες παρουσιάζουν τις προτάσεις τους, για νέας γενιάς φιλικά στo περιβάλλον θαλάσσια σκάφη κάθε είδους (μεγάλα επιβατικά, εμπορικά, αναψυχής κ.α.), τα οποία έχουν μοντέρνο ή ακόμη και φουτουριστικό σχεδιασμό και περιλαμβάνουν επαναστατικές προηγμένες φιλικές στο περιβάλλον τεχνολογίες.

Η καθιστική ζωή στην παιδική ηλικία «εγκυμονεί» καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου βίου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Τι συμβουλεύει τους γονείς ο συγγραφέας της.

Γίνεται να χειριστείς τον Windows υπολογιστή σου με το κινητό σου;

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος όσων αφορά τις κλήσεις και τη χρήση δεδομένων είναι το εξής:

Αν ο αλγόριθμος ChatGPΤ ήταν φοιτητής ή φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να διαλαλεί ότι πέρασε με πολύ καλή βαθμολογία (8 στα 10) το απαιτητικό μάθημα της Ψηφιακής Επεξεργασίας Εικόνας στις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου στο Τμήμα Πληροφορικής.

Σελίδες